Translate,Home

zondag 29 mei 2016

weebabbel 29 mei - 5 juni 2016

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                       Kwekers zitten weer op rust.
Openheid

Voorbije dinsdag was er een NPO vergadering in Wijchen over statuten en reglement wijzigingen. Voor het eerst was de vergadering via Live Stream te volgen. Kijk dat is nu openheid naar de liefhebbers van dit nieuwe bestuur onder de leiding van voorzitter v d Kruk. Voor de eerste keer had Maurice de leiding. Wat mij betreft heeft hij het op een rustige en zeer bekwame manier gedaan. Hulde ook aan de andere bestuursleden die al veel werk hebben verzet in ons aller belang … de duivensport. Ook kan u nog mee denken door de enquete in te sturen per post of per mail. Doe het nu … laat u nu horen het kan tot morgen 31 mei. Laat u het voor wat het is dan later niet koeren van ik dit en ik dat. Men kan het niet naar ieders wens maken maar men kan wel zien wat er leeft onder de liefhebbers.

Op eigen hok

Donderdag zijn er 14 doffers inclusief de overnacht duiven mee gegaan niet naar Blois zoals op het programma staat maar wat nu weer is veranderd in Orléans. Men verwachte buien en daarom zijn ze al om 7 uur gelost. Mijns inziens veel te vroeg is pas 6 uur naar de zon gerekend. In Frankrijk en België mist waar ze waarschijnlijk in terecht zijn gekomen. Hierdoor een heel traag verloop , concoursduur 2 uur , met veel lege plaatsen in het hok op zaterdagavond. Had er zelf 8 van de 14 , zondagmorgen voor 7.30 uur waren er 2 bij gekomen. De eerste was hier om 15.57 en dat is omgerekend 45 minuten na de eerste van de club en deze was in de kring al half uur te laat. De eerste had nog de 12e prijs in de club. In B2 was het de 153e  en in B de 281e dus niet al te best.
Vrijdagavond zijn de andere 15 doffers mee gegaan naar Peronne 261 km. Deze zijn om 8.45 uur gelost. De 5-663 was weer het eerst en de mega klok piepte om 12.22.50 uur. Daarna om 12.25 – 12.26 – 12.26 en 12.27 het ging verder op 12.32. In de club werd begonnen met de 4e. In B2 stond hij op de 24e plaats (10 prijs). Bij regio B tegen 2642 duiven heeft hij plaats 30 ingepikt ook hier 10 duiven prijs. Deze jaarling heeft in B tot nu toe een 1e , 9e en 30e als kopprijzen. Bij de afdeling werd het nu plaats 84 tegen 8253 duiven , hier 11 in de uitslag. Hopelijk over 14 dagen op de volgende dagfond vlucht beter.
Dick Vink had zijn 5-666 weer vroeg nu uit Orleans om 15.07 uur zat zij weer in het hok. Dick heeft deze gekweekt uit een duif van hier. Is een echt toppertje. Ook Ron en Dennis van Veggel hebben de duiven die ze van hier hebben vroeg gedraaid van Orleans en op Peronne waren ze er ook bij. Dick , Ron en Dennis weer een prachtig resultaat en succes de komende vluchten.
Komend weekend de laatste vitesse vlucht uit Peronne. Ze hebben de weg gisteren al verkend nu maar hopen dat ze eens uit de goede richting komen en niet in Ameide aan gaan halen.
Goede gezondheid en hou je haaks.

Ons email adres is :  addejongheukelum@hotmail.com
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten