Translate,Home

zondag 5 juni 2016

weekbabbel 5 - 12 juni 2016

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                              Vlieghok 5 juni 2016 om 8.45 uur in de zon
 Moeilijke tijd

Het is geen makkelijk jaar om te lossen tot nu toe. Enkele afdelingen hebben deze week een wijs besluit genomen om een dag later de duiven in de manden te doen. Zoals de verwachting er uit zag voor zaterdag had ik het zeker ook gedaan. Onze afdeling deed het niet en heeft onze duiven niet naar Peronne maar gelijk naar Oudenaarde gebracht. Dit station is 110 km dichterbij en ligt westelijker. Dit is gedaan in de hoop om toch te kunnen lossen , dus niet. Daar het in de morgen mistig zou zijn net als de voorbije dagen zou er zeker niet voor de middag gelost kunnen worden. En omdat in de middag al buien werden verwacht zag ik er weinig hoop in om te kunnen lossen. Hier onweerde het net voor 15 uur , er trok een onweerswolk ten zuiden en ten noorden van ons heen. Hier een paar druppels dus we komen er goed vanaf. Het was hier ruim 25 graden broeierig benauwd vanwege de hoge luchtvochtigheid. Geen best weer voor mens en dier. Laten we hopen dat het vandaag wat aangenamer is en dat we standvastig weer krijgen met een temperatuurtje tussen 22 – 25 graden met af en toe in de nacht een buitje voor de tuin dan zijn we allemaal blij.

Op eigen hok

Woensdagmiddag heeft Ko de Duivendokter de jongen geënt tegen paramixo en pokken. Dus in één keer klaar. Weet niet of het zo beter is gelijk tegen pokken , misschien is het beter met het kwastje , we zullen het zien. Was om 10 uur begonnen om ze te pakken en in de mand te zetten. Drinkbakjes eraan zodat ze rustig een poosje in de mand konden zitten. Na het enten gingen ze in Adjes duivencontainer om te wennen aan de mand. Ze zijn daarin gevoerd en hebben water gehad in de bakjes. Donderdagmorgen mistig , ik had ze een eindje van het hok los willen laten maar het bleef mistig. Daarom heb ik ze om 11 uur met hulp van m’n assistent de manden op het gazon gezet. Na even wachten gingen ze los. Het duurde wel een uur voordat de laatste weer binnen waren. Zeker te veel gevoerd in de mand of mogelijk omdat ze hier achter bij de buren met een atlas kraan aan het spelen waren.
Vrijdagavond zijn de zelfde 15 doffers mee gegaan die vorige week naar Peronne waren geweest. De duiven voor de dagfond hebben een weekje rust en mogen indien ze goed zijn aanstaande donderdag in de mand naar Vierzon 559 km. Tenminste als het Vierzon wordt , het kan zomaar veranderen. Zaterdag zijn ze dus niet gelost in Oudenaarde en werd er voor de derde keer over gestaan naar zondag. Lang geleden dat het in zo’n korte tijd al 3 keer is uitgesteld naar zondag. Afdeling 8 loste om 15.05 en 15.30 uur in st Job in het Goor en de prijzen waren er super snel uit. Je kan ook te bang zijn om niet te lossen. Maar goed nu zondagmorgen 9 uur zijn ze nog niet gelost vanwege mist in België. Denk dat ze tegen de middag wel los kunnen. Verwacht wel dat ze weer in Ameide aan gaan halen , we zullen het zien. Later een update.

Om 12.30 uur zijn de duiven gelost met een overwegend noorden wind. Er kwamen 2 duiven gelijk die om 14.38.09 en 14.38.11 over de antenne naar binnen gingen. Het waren beide jaarlingen. De eerste was de 5-627 , als tweede de 5-700 beide hebben al goede prijzen gevlogen dit jaar. De 5-627 komt uit de Ontsnapte van Henk Simonsz x Billie dochter Shakira. De 5-700 komt uit Summer Special 446 (M v d Kruk) x Summer 452 is dochter 4e NPO. Van de 15 stonden er in de club 7 in de uitslag. In B2 werd begonnen met 17 en 18 tegen 1781 duiven. Bij regio B werd met plaats 18 en 19 begonnen tegen 3188 duiven. Bij de Afdeling waren 9353 duiven in concours en hier werd begonnen met nog 1 club te gaan op plaats 56 en 57. In B2 , B en Afdeling staan er 8 op papier. Er is nog één jaarling onderweg , hopelijk komt deze snel weer terug.  Goede gezondheid en hou je haaks.

Ons email adres is :  addejongheukelum@hotmail.com
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten