Translate,Home

zondag 1 mei 2016

weekbabbel 1 - 8 mei 2016

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                  Duivinnen wachten op de doffers
 Koude week

Wat een koude week hebben we gehad met veel buien zelfs met hagel. In de Ardennen zelfs een flink pak sneeuw. Eind april kan je daar langlaufen zal nog niet vaak gebeurd zijn. Vind er niks aan al die kou. Maar dat zullen de meesten van u ook wel vinden. Nadat onlangs de natuur 3 weken voor lag op schema is dat nu zeker niet meer het geval. Maar goed we komen iedere dag dichter bij het mooie weer zullen we maar denken. Zou deze week gaan gebeuren !! Voor onze duiven is het ook niet lekker al kunnen ze best tegen de kou. In de winter als er ijs in het bad ligt gaan ze er ook graag in. Duiven kunnen heel veel hebben en zijn niet zielig omdat ze met kou buiten vliegen. Voor het eventueel loslaten kijk ik wel op buienradar en goed naar de lucht. Wordt er regen verwacht dan blijven ze binnen of gaan later los. Blijven ze binnen dan is het water en voer geven en ben ik snel klaar. Heb in de goeie tijd wel eens gehad dat ze heel de week 2x los waren geweest en zaterdag vlogen ze top. Er zijn veel wegen die naar Rome leiden. Je moet proberen die weg te vinden in de verzorging die het best bij jouw past. De duiven zullen zich aan jouw aanpassen. Geef je de duiven een goede verzorging ,  maar wordt geen slaaf van je hobby. Er is meer dan alleen duiven in het leven.

Op eigen hok

Woensdagmorgen toen ik naar buiten ging om de jongen naar binnen te halen dook er net een sperwer richting hok. Alle jongen schrokken en klapten weg. Na een poosje vliegen kwamen ze traag naar binnen. Woensdag in de namiddag met loslaten van de oude kwam er nog een jong mee naar binnen. Ook zag ik dat de weduwnaar 14-016 met loslaten met zijn vleugel ergens tegenaan had gezeten. Ook miste hij broekpennen , kan ook een rover zijn geweest. Heb hem in een lege kweekbox gedaan zodat hij rustig kan bijkomen. Wat vliegen betreft kan het weleens gebeurd zijn met hem zeker als zijn nakomelingen het dit jaar goed doen. Misschien blijkt later dat het een geluk bij een ongeluk is. s’Middags lag er een bos veertjes bij het hok van een vogeltje. Was waarschijnlijk ook door een sperwer gepakt. Men zeg weleens je moet niet kijken wat je kwijt bent maar wat je nog heb. Toch kweek ik ze liever niet voor dat akelige beest.
Vrijdagavond zijn er 32 duiven (inclusief de 4 overnachters) in de mand gegaan naar Niergnies 228 km.  Alle 14.838 duiven van heel afdeling 7 zouden zaterdag gelijk worden gelost. Men durfde het niet aan. De vlucht is uitgesteld naar zondag. Goed voor de vervoerder , met niks doen geld verdienen !! Zondagmorgen zijn ze om 9.00 uur losgelaten. Zal best een mooi gezicht zijn om zo’n kluwen aan duiven door de lucht te zien scheren. En dan wij hopen dat die van ons als een speer naar huis komen.
Later vandaag laat ik weten hoe de vlucht is verlopen. Allen die ze vandaag zien vliegen succes.

Update. De eersten arriveerden om even over twaalven en bleven vliegen vanwege een buizerd die bij het hok stond. Toen de derde een blauwwitpen erbij kwam en enkele rondjes mee bleef vliegen kwam die wel naar beneden. De andere twee bleven nog enkele rondjes maken tot de buizerd weg dreef. De eerste zat nu om 12.06.22 in de klok (zoon Buikschuiver x Eyerkampduivin). Deze had nog de 5e in de club en de 33e in B2 tegen 2899 duiven. In B tegen 5418 duiven werd het plaats 55. Het hadden alle drie vroege duiven geweest , maar de klok telt. Ze kwamen verder goed af .Van de 28 korte vluchtduiven waren er op 12.25 uur 24 binnen. Toen kwamen pas de 4 overnacht doffers achter elkaar. Had er beter aan gedaan om ze als vrachtduif mee te geven. Van de 28 staan er 17 in de club en 19 in B2 en B in de uitslag. Ondanks het oponthoud van de eersten toch wel tevreden. Wat me opviel was dat de doffers erge honger hadden en meer interesse in voer dan voor hun duivin hadden. Ben toen naar kleindochter Moniek gegaan die haar verjaardag vierde. Zoals gezegd er zijn andere en soms leukere dingen dan alleen maar duiven.
Goede gezondheid en hou je haaks.

Ons email adres is :  addejongheukelum@hotmail.com
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten