Translate,Home

zondag 8 mei 2016

weekbabbel 8 - 15 mei 2016

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                               2014-1057029  heeft de 1e van Laon
 Topsport

Prachtig weer bij het wielrennen in Apeldoorn. Tom Dumoulin 2 dagen achter elkaar in de rose trui. Klasse voor Tom maar ook voor de hele Nederlandse wielersport. Een hele drukte daar ook vanwege het mooie weer. Had geen week eerder moeten zijn toen nog heel koud. Ook voor onze duiven is het een hele omschakeling van kou naar een zwoele zuidoosten wind. Het zijn pittige vluchten geworden met nog wat lege plaatsen. Met het mooie weer van de komende dagen komen ze zeker terug. Mogelijk krijgen die te laat zijn een weekje rust. De liefhebber moet zelf bekijken wat te doen. Wees zuinig op uw duiven het zijn geen machines. Het seizoen duurt nog lang. Mogelijk dat uw duif u later beloond doordat u hem/haar nu een week rust geeft.
Kreeg voorbije week een mail van Dick Vink dat een jaarling bij hem de eerste had in de club op Niergnies ,  het was de 27e in B2. De vader / moeder komt uit een zoon van Shakira en Kweekmoederke. Vorig jaar als jong had de 15-666 ook een eerste in de club en meer vroege prijzen. Leuk van Dick dat hij het laat weten.  Nu zaterdag de 7e mei heeft de 15-666 de vleugels weer flink laten klapperen. Op enkele seconden na de eerste in de club. Wel eventjes de 12e van heel afdeling 7 tegen 15.924 duiven. Super gedaan Dick ook topsport van de bovenste plank. Een goede is een droom , voor Dick is het geen droom meer.

Op eigen hok

De jongen gaan al aardig vliegen. Komen ze naar binnen dan kunnen ze eten en in de ren gaan drinken waar de drinkbakjes aanhangen. Dan geen drinkbak in het hok. Na het voeren in de namiddag gaan de ramen dicht en komt er uiteraard wel een drinkbak in het hok te staan. Wel elke keer op een ander plekje. Ze weten dat het water in een drinkbak zit en weten die feilloos te vinden.
Kreeg een vraag welke tijden ik de duiven loslaat. Hier gaat het als volgt , van 8 tot 9 uur vliegen de oude doffers. Daarna deze verzorgen en vanaf  9.30 tot 10.00 / 10.30 uur gaan de jongen eruit. Bij binnenkomst staat water en ligt voer klaar , die te laat binnen is heeft weinig of niks. Zijn ze gevoerd dan ga ik met de jongen in het hok de vloer schoonmaken. Ze worden er makker van door het zo te doen. Om 11.00 uur is alles klaar tot 17.00 uur. Dan gaan de doffers weer voor een uur trainen. Mocht het mooi weer blijven dan is het mogelijk dat de jongen na de doffers nog een keer mogen trainen. Ik heb dit jaar geen nonnen anders heb ik nog een groep om los te laten. Zou ik ze wel hebben dan zou ik de oude één keer per dag loslaten. Zo gaat het hier ongeveer , mocht ik weg zijn of het regent dan gaan ze niet los.
Vrijdagavond zijn de doffers de mand in gegaan voor een vlucht uit Laon 267 km. Met een zuidoosten wind zijn ze om 8.30 uur gelost. Met deze wind is het meestal een pittig vluchtje. De eerste 2 gingen om 11.15 uur naar binnen en dit was 1 en 2 in de club. De eerste komt uit Summer Special 446 x Beauty Bontje. De tweede uit de Ontsnapte van Henk Simonsz x Billie (dochter Shakira). Om 11.22 was de achtste binnen , toen die net binnen was kwam de rover weer boven het hok zweven. Toen die weer weg dreef liepen er om 11.27 zes stuks over de antenne. Dus toen 14 in de klok van de 32. Deze 14 stonden in de club bij de eerste 32 prijsduiven. Daarna zaten er gaten tussen de aankomsten. In de club 19 in de uitslag. Vandaag geluk dat de rover niet boven het hok stond bij de eerste duiven. Om 12.47 zaterdag kwam de 28e en die dag niets meer gezien. Zondagmorgen voor 6 uur was er al één gearriveerd. Nog drie jaarlingen te gaan hopelijk komen die ook nog vandaag.  Zoals iedere week staan de uitslagen op de blog bij uitslagen 2016. Goede gezondheid en hou je haaks.

Ons email adres is :  addejongheukelum@hotmail.com

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten