Translate,Home

zaterdag 18 juni 2016

weekbabbel 19 - 26 juni 2016

              Ad de JONG  -  HEUKELUM

De zomerjongen zondagmorgen even op de klep. Geen toertjes om het hok vandaag op een vluchtdag. Na een half uurtje naar binnen fluiten en voeren. Zo leren ze als ze het fluitje horen dat het etenstijd is. Het is de bedoeling dat deze op de natour meegaan.

Moedeloos weer

Het is om moedeloos van het weer te worden. Er was door de afdeling7 al een goed besluit genomen om een dag later in te korven. Vrijdag waren de weersvoorspellingen voor zaterdag ook niet zo gunstig en dit bleek ook wel. Voor de 5e keer is een wedvlucht naar zondag gegaan. Ik denk dat het nog niet zo vaak is gebeurd.  Het is het 11e weekend waar op vluchten zijn gespeeld en al 5 keer uitgesteld. Een record !!! Had dit record liever niet gehad , had liever mooie vluchten op zaterdag. Gelukkig kunnen we aan het weer niks doen , dus laten we maar hopen op betere tijden , lees beter weer. Nu ze niet gelost waren zaterdagmiddag lekker op de bank gelegen en naar voetbal van de rode duivels gekeken. Wat ik van het EK heb gezien was het tot nu toe de beste wedstrijd. Zeer verdiend heeft België met 3 – 0 gewonnen. Hopelijk spelen onze zuiderburen hun 3e wedstrijd ook zo goed en gaan ze door naar de volgende ronde. We zullen het woensdag zien.

De eerst gemelde duif van st Vincent is gevallen bij Frank Zwiers in Breda om 7.44 uur. Frank heeft al meerdere prachtige resultaten behaald en is een topper op de overnacht , gefeliciteerd met deze vroege duif. Nu tanden bijten voor Frank of er nog sneller zijn dan 1324 meter.

Op eigen hok

Er zijn weer 10 doffers in de mand gegaan voor een vlucht uit Maxence 333 km. Het weer was weer niet goed op zaterdag en dus weer uitgesteld naar zondag. Zondag was het heel wat beter en dat had men ook verwacht. Om 8.45 uur zijn de ongeveer 8.000 duiven waarvan 6.688 concoursduiven de lucht in op weg naar huis. Later een update hoe het is verlopen.
De eerste 14-041 zoon Shakira liep om 12.49 uur over de antenne naar binnen. Twee minuten later stonden er weer twee op de klok. Om 12.53 de vierde en op precies 12.55.00 was de helft binnen. De andere vijf kwamen ook dus alles was weer terug. In een kwartier waren de prijzen 1 : 3 er uit. In de club werd begonnen met de 3e en in B2 de 24e tegen 1264 duiven. In B 35e tegen 2347 duiven en in de afdeling 7 tegen 6688 duiven staat de 14-041 op de 48e plaats en hier 6 van de 10 in de uitslag. Ze hebben hun best gedaan dus wel tevreden.
Deze week hooibouw met inkorven. Dinsdag mogen er mee naar Brive 791 km (overnacht) , donderdag een dagfond vlucht Bourges 563 km en vrijdagavond staat weer Maxence 333 km midfond op het programma. Hier iedere vlucht aanleveren en dan ook nog maandag manden ophalen , wel een beetje veel van het goede.  
Vorige week zat er een jonge duif bij de Pender in Gorinchem en nu een week later zat ze er weer. Ook in Ameide zat er één bij John de Kruyk. Maandagavond zullen zij de duiven met manden ophalen mee geven in een doosje aan onze ophalers. Jongens bedankt voor de verzorging. Enkele dagen vast houden en dan maar weer kijken of ze in Heukelum willen blijven.
Goede gezondheid en hou je haaks.

Ons email adres is :  addejongheukelum@hotmail.com

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten