Translate,Home

zondag 10 juli 2016

weekbabbel 10 - 17 juli 2016

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                     Lossing 9 juli van Friesland in Vuren
 Wat doe je er tegen

Dit jaar slecht weer met de oude duiven vluchten. Nu de jongen zijn gestart ook geen mooi begin. Met de vluchten van voorbije weekend is het voor enkele afdelingen niet al te best afgelopen. Vooral de duiven van afdeling 8 uit Breda hebben het voor hun kiezen gekregen. Deze waren om 8.30 uur gelost en dat is voor mij een 40 km. Toen we om even over negen naar het zuiden keken was het donker en we zagen het weerlichten. Deze duiven hebben daar mogelijk in gezeten en bleven daar rond hangen. We dachten al van hopelijk komen ze daar niet in terecht zo met de eerste vlucht. Hoorde dat een liefhebber uit Kaatsheuvel 16 duiven had opgevangen van afdeling 8 en hiervan zelfs 6 van de zelfde vereniging. Veel hokken daar zijn na de eerste vlucht zo goed als leeg. Laten we hopen dat er nog veel naar huis terug keren. Ook liefhebbers die ze zelf met mooi weer weg brengen zien s’avonds nog lege plaatsen in het hok. Voorbije woensdag een prachtige dag. Brabant had woensdag een africhting uit Asse Zellik en dat is ook niet best verlopen. Hoe is het toch mogelijk , wat is er aan de hand. Wie het weet mag het zeggen. Eigenlijk nog gelukkig dat mijn jongen vorige week ineens coli hadden en ze in ieder geval zaterdagmorgen in het hok zaten. Misschien wel een geluk bij een ongeluk. Het is zeker niet leuk als je heel de winter bezig bent geweest met koppels samen stellen , kweken , stront krabben en je dan trots bent op de jongen die in het hok zitten en dat je na de eerste vlucht in een grote dip bent geraakt. Veel sterkte voor deze liefhebbers en hou de moed erin want na regen komt zonneschijn.

Op eigen hok

Vorige week de jongen niet mee en daarom woensdag weggebracht. Toen ik aan kwam rijden was er niks te zien. De auto naar binnen en ik liep naar het wachthuisje , de vrouw ging koffie halen. Ja , goed gedresseerd hé. Toen ze met de koffie kwam zei ik ze moeten als het goed is eigenlijk al gauw komen. De vrouw lachen , ze zei ze zitten al in het hok. Ja , ja , dat zal wel , ik kijken en ja hoor ze zaten al binnen. Dat is snel het lijkt  …. wel. Dus met een gerust hart gingen de 54 jongen de mand in voor een vlucht uit Asse Zellik 120 km. Om 9.35 uur werden ze gelost , gelijk met B1. Vorige week wel apart en waarom nu niet vraag ik me af. Met een stevige zuidenwind is dat vragen om moeilijkheden. Vele B2 duiven gaan mee door en moeten terugkomen tegen een zoals gezegd flinke wind. Beetje dom zou Maxima zeggen om ze gelijk te lossen nu je weet dat er zuiden wind is en er de laatste weken grote aantallen jongen matig naar hun hok terug keren.
De jongen dus voor de eerste keer mee naar Asse Zellik  120 km de 16-648 kwam alleen en bleef maar rond vliegen. Toen er na enkele minuten één bij kwam kwamen ze naar beneden en liepen om 11.00 uur over de antenne. Nu hadden ze de 12 en 13 in de club. Ze kwamen allemaal één voor één uit het noorden. Het concours staat 23 minuten open. Na 13 uur kwamen ze erg traag en s’avonds met afslaan van de klokken om 21 uur waren er nog heel wat weg. Ook van diegene die ze al 2x in de auto hebben gehad. Hier zijn er nog 15 van de 54 onderweg , veel te veel. Vorige week was er na zaterdag geen duif meer na gekomen. Nu zondagmorgen 9.30 uur hier nog niks gekomen.
Ik was bij de lossing in Vuren wezen kijken , een mooie lossing. Ze waren snel richting het noorden verdwenen. Toch is het niet overal soepel verlopen en dan zeg ik : “ wat is er aan de hand “.
Donderdag zijn 10 oude doffers mee gegaan naar Chateauroux 610 km. De eersten waren er om 14.31 , 14.33 en 14.35 uur. In de club 5 van de 10 op papier te beginnen met de 6e.
Vrijdag ook 10 mee naar Maxence 333 km. Hier zat de eerste om 12.03 weer binnen nadat hij 1,5 minuut met een jong rond bleef vliegen. Hierdoor verspeeld hij de eerste in B2 , nu de 3e prijs. Hij is een zoon van 14-644 uit Arno x Nadia , moeder is Waka 79 van Henk Simonsz. Zes van de 10 staan in de uitslag.
Goede gezondheid en hou je haaks.

Ons email adres is :  addejongheukelum@hotmail.com

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten