Translate,Home

zondag 7 augustus 2016

weekbabbel 7 - 14 augustus 2016

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                      Zomerjongen van africhting Minderhout

Olympische gedachte

De komende tijd zal er veel sport op de televisie zijn. Wel mooi om naar te kijken maar ik zal er niet voor opblijven. De volgende dag kan je nog wel naar een samenvatting van de hoogte punten kijken. Ze zeggen wel , meedoen is belangrijker dan winnen. Nou dat meedoen is dit jaar ook wel in de duivensport van toepassing. Als je bij de Compuclub kijk hoe weinig duiven er mee gaan en dat er liefhebbers zijn die met één of enkele duiven meedoen om aan de benodigde deelnemers te komen. Als je dit ziet dan springen de tranen in je ogen. Waar is die tijd dat er meer dan 30.000 duiven in de afdeling waren. Nu op de eerste afdelingsvlucht nog maar net 7.000 jonge duiven.  Dan zie je hoe hard het achteruit gaat. Dan is het denk ik geen vijf maar kwart over twaalf. Om deze neerwaartse spiraal te stoppen is een hele moeilijke klus. 
Ook is deze week de voetbal competitie weer begonnen. Over enkele weken maar weer eens kijken of er nieuwe “ top “ ploegen bij zitten dit jaar. Of zal het net als in de duivensport zijn dat na enkele weken de gevestigde orde boven in de lijsten staan , we zullen het zien.

Op eigen hok

Dinsdag is de 15-673 mee gegaan naar Bergerac. Nadat ze vrijdagmiddag waren gelost kwam hij na de prijzen thuis. Op Periqueux had hij wel een mooie prijs. Mogelijk volgend jaar nog eens proberen.
Op de donderdagavond zijn er 5 mee gegaan naar Blois 545 km. Enkele getekenden konden jammer genoeg niet mee vanwege de  rui. Ze moeten immers een eerlijke kans krijgen. Om 7.45 uur klonk in Blois het startschot voor de reis naar huis. In de club 3 prijzen en begonnen met de tweede. In B2 en regio B zelfs 4 van de 5 in de uitslag.Drie staan er 1 op 10 met als eerste de 12 in B2 en 20e in regio B. Dus wel tevreden met de B ploeg.
Ook gingen er vrijdagavond 21 jongen de mand in naar Niergnies. Deze zijn om 10.30 uur gelost , ze  kwamen met een hoge snelheid naar huis. Hier werd begonnen met de vijfde in de club in B2 staat de 34 op de 10e plaats tegen 1765 duiven. In regio B werd het plaats 12 tegen 2861 mede strijders. De meeste kwamen verkeerd en bleven vliegen en koppeltje duiken of ze net los waren. In België was het zuidwesten wind vandaar de hoge snelheden en het door vliegen , domme duiven. Gelukkig zijn ze vandaag allemaal weer terug. Komende donderdag inkorven voor Morlincourt 292 km. Had dit liever op vrijdag gehad. Er gaan toch niet zoveel jongen mee. Op 19 augustus is het ook de jongen en de natour op vrijdag inkorven dus het zou 12 augustus ook best kunnen. Zou wel beter voor de duiven zijn denk ik en ook voor de werkers. Ze hebben al 2 nachten mand gehad dus daarvoor hoef je het niet te doen.
Zaterdagavond voor de vierde keer deze week naar de club om de zomer jongen en de jongen die terug waren gekomen in te korven voor een africhting. Deze zijn om 8.15 uur in Minderhout gelost. Wat er gebeurd is weet ik niet maar hier in de club kwamen ze heel slecht en ze waren heel schrikkerig en bang. Om 10.05 uur had ik 12 van de 24 zomerjongen en 8 van de 13 vroegere jongen. Hoorde toen ook van een liefhebber dat hij er 3 van de 10 jongen had. Het werd ook enige tijd donker nu om 11.00 uur wordt het weer wat lichter. De stand is nu 14 zomer en 10 andere jongen. We wachten af wat er vandaag nog gaat komen. Goede gezondheid en hou je haaks.

Ons email adres is :  addejongheukelum@hotmail.com
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten