Translate,Home

zondag 12 april 2020

weekbabbel 12 - 19 april 2020

              Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                           Genieten van de bloesem
Top weer

Heel de voorbije week prachtig weer geweest. Nu hoor je sommigen zeggen van hadden we maar kunnen vliegen. Andere jaren hoorde je anderen weer van we beginnen veel te vroeg. Nu zijn we genoodzaakt door het vervelende virus later te beginnen. Tegen fanatieke liefhebbers wil ik zeggen zet de duivensport op een lagere plaats. Laten we eerst maar hopen dat we gezond blijven. Met los laten kan je ook genieten hoe de duiven rond het hok vliegen vooral de jongen is mooi om te zien. Er zijn mensen die zitten te mekkeren dat ze niet naar de kapper kunnen , nou lekker belangrijk. Laten we denken aan al die mensen die in het ziekenhuis liggen. Maar ook aan de mensen die helpen met de verzorging in ziekenhuis of in de thuiszorg. Ook een pluim voor de mensen die zorgen dat onze voedselvoorziening doorgaat. Veel winkels zijn dicht of hebben bijna geen omzet daarom wordt vaak gezegd denk om de zelfstandigen in uw gemeente en koop indien mogelijk wat bij hun. Zodat ze na deze nare tijd door kunnen met hun bedrijf. Vanwege de corona is het weekblad de Duif al enkele weken voor iedereen te lezen op de computer. U kunt het vinden bij www.deduif.be veel leesplezier.
Op eigen hok

De korte vlucht duiven hebben voor de tweede week nog bij elkaar gezeten. Begin van deze week hebben ze alle gelegen. Ik heb de eieren gelijk weg genomen. Iedere dag ging het hele spul naar buiten. Vrijdag zijn de korte vlucht en de overnacht duiven weer gescheiden. Ik wil nu proberen om alle doffers kort en overnacht tegelijk los te laten voor de training. Ook wil ik dat met de duivinnen proberen. Gaan ze apart los dan is het 4x loslaten en als dat nu in 2x zou gaan is dat heel wat makkelijker. De vroege jongen vliegen al in een mooi koppel , dat gaat prima op dit moment. Ze hebben nog geen medicijnen gehad alleen krijgen ze de Oregano 12% van Schroeder. Wel zijn de oudste enkele weken geleden geënt tegen paramixo. Heb nog wat latere die nog niet zijn geënt. Deze mogen deze week als ze zin hebben ook naar buiten. Ze hebben al wel in het rennetje op de klep of in de ren gezeten om naar buiten te kijken. Eerst nog even apart los en daarna met de hele bups tegelijk. Heb nog enkele kweekkoppels bij elkaar waaronder 1 overnachtkoppel. Het zogenaamde Roodkoppel. De doffer van het Roodkoppel komt van Jan van Gils. Duivin Roodkoppel komt uit doffer Rekker-Westra x duivin uit Gerard Schalkwijk x Gert Jan de Hoogh. Verder is de rest van elkaar en zitten al apart zodat ze kunnen gaan ruien als ze zin hebben tenminste. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten