Translate,Home

zondag 14 mei 2017

weekbabbel 14 - 21 mei 2017

                Ad de JONG  - HEUKELUM

                                     16-648 “Mir” na ophalen prijs op Peronne
Moederdag  

Eerdere jaren gebeurde het nogal eens dat werd over gestaan , voor velen gelukkig dit jaar niet. De klokken zijn zaterdagmiddag afgeslagen en zo konden we s’avonds naar het songfestival kijken. Tenminste als u er van hou. De uitslag viel wel tegen. Dat gebeur bij ons als liefhebbers ook nogal eens. Zijn de verwachtingen hoog dan valt het soms ook niet mee. Maar ach , wij hebben de week erop weer een kans. Op Moederdag kunnen we het score verloop van de voetbal wedstrijden bekijken. En Max Verstappen kan ik bekijken op Ziggo Sport. Hopelijk worden het mooie wedstrijden om naar te kijken. Of je nu voor Feyenoord of Ajax ben het is zeker dat één van de twee kampioen zal worden. Ben wel benieuwd wie aan het langste eind zal trekken. Ik zal zeker naar Max kijken wat voor inhaal acties hij weer in petto heeft. Super toch wat zo’n jonge gast al kan op zijn leeftijd. Maandagavond kan u live mee kijken met de Ledenraad van de NPO , zoals ze het tegenwoordig noemen. Ik noem het nog gewoon een vergadering. Maar ach ik ben al AOW-er.
Op eigen hok

Nu de voorbije week de temperaturen hoger waren zijn de oude duiven 2x per dag los geweest. Dit ook omdat in de morgen iedere keer zes doffers buiten bleven vervelen. Die kwamen met roepen niet naar binnen en dan is het voer op. Ze krijgen geen beloning later omdat ze niet luisterden. In de namiddag dan luisteren die rakkers wel. Ook de nonnen zijn er 2x uit geweest. Deze hebben wel goede oren en luisteren meestal wel. Nu we over enkele weken de eerste midfond vlucht Melun 394 km hebben is een beetje extra trainen best wel goed. Zeker met de lekkere temperaturen die we hebben gehad en hopelijk krijgen. De jongen gaan er nog steeds 1x per dag uit en nu moeten ze allemaal naar buiten. Doe ik het hok open dan knip ik met mijn vingers en dan weten ze al snel dat van hun verwacht wordt dat ze horen te gaan trainen. De oudere jongen blijven een 5 kwartier vliegen. De jongere vallen wel een paar keer op het dak en schrikken af en toe en vliegen weer in het koppel mee. Ik probeer het hok open te zetten en dan buiten fluiten op mijn hondenfluitje. Als ze dat horen is het naar binnen waar eten en drinken klaar staat. Die te laat binnen is die hebben pech. Deze zorgen er wel voor dat ze de volgende dag snel binnen zijn en anders is het voor hun nog een dag wachten op voer. Je moet wel hard zijn al valt dat soms niet mee. Als ze later met de vlucht mee gaan en bij thuiskomst blijven ze rondjes vliegen dan erger je je groen en blauw. Het zijn net kleine kinderen als je één vinger geef pakken ze later heel je hand. Is trouwens met ouderen ook zo. Laten we nu over gaan tot de orde van de dag en dat is de vlucht van deze week. Vrijdagavond is op één na het hele spul weer de mand in gegaan. Eén non is thuis gebleven die was aan één kant heel de broek kwijt. Er zijn er weer 47 mee gegaan. Ook Mir die ik vorige week in Boven Leeuwen heb opgehaald. De duiven zijn vroeg gelost , zelfs al om 7.15 uur … is 6.15 aan de zon  .. zomertijd !! Die van afdeling 7 zijn er om 8.00 uur uit gegaan. De meeste duiven kwamen uit het noordwesten dus glad verkeerd. Het werd een trage vlucht met soms vele minuten tussen de aankomsten. Hier zijn er van de 47 nog 1 onderweg. De eerste die aankwam was een non. De tweede een doffer kwam een minuut later , deze was als eerste binnen. De nonnen waren super mooi en deze lieten het een afweten. De doffers kwamen op deze vlucht beter , volgende week is het misschien weer anders om. De opgehaalde Mir was als 8e duif binnen , hij had de 49e prijs in de club. Komende zaterdag 20 mei vliegen we weer Peronne 261 km. We zullen ze weer proberen klaar te stomen zodat ze hun best kunnen doen om op de uitslag te komen. Goede gezondheid en hou je haaks.
Email  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                            http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten