Translate,Home

zondag 3 juni 2018

weekbabbel 3 - 10 juni 2018

              AD de JONG  -  HEUKELUM
                                            Kweekdoffers op rust in de ren.
Warme mei maand

De meimaand is zeer warm verlopen er werden verschillende records verbroken. Vanwege de hoge temperaturen tot boven de 30 graden ontstonden er regelmatig hevige plensbuien met veel water overlast. In Limburg zelfs modder stromen. Die bagger zal je huis in komen moet er niet aan denken. Bij de achterbuurman had men maïs ingezaaid en een week later zag je al rijen staan. Super snel dus maar wat wil enkele keren een 10 mm regen en hoge temperaturen. Ja , dan wil het wel groeien. De roofvogel die van de winter geregeld op een paal zat is na een poosje niet gezien te hebben deze week weer terug gekomen. Hopelijk hou die zich een beetje koest en laat hij / zij een duivenboutje links liggen.
Op eigen hok

Dinsdagavond zijn de twee oude overnacht duiven mee gegaan naar Periqueux 807 km. Ze zijn na een dag uitstel op zaterdagmiddag 14.00 uur gelost. Vorig jaar hadden deze twee Periqueux en Bergerac gevlogen. Nu maar weer afwachten hoe ze het er vanaf brengen. Daar ik vrijdagavond  het weer niet vertrouwde zijn er maar 10 duiven mee gegaan naar Peronne 261 km. Normaal is dit een makkelijk vluchtje voor de duiven maar ik voorzag dat het lossen op zaterdag weleens een probleem kon worden. Onze duiven werden uitgesteld naar zondag. De afdelingen 1 , 2 , 3  ,4 , 8 en 9 loste de duiven wel. Bij de compuclub kon je zien dat de prijzen er redelijk vlot uit waren. Maar dan is pas 25 % thuis. Het gaat er ook om dat de rest vlot naar huis komt en dat gebeurde bij de ene liefhebber beter dan bij de andere. Die van ons dus naar zondag maar men kon in Peronne niet lossen daar er dan markt was. Er werd terug gereden naar België en wel naar Rekkem voor mij 177 km. Voor zondag zou het na het op trekken van nevel en mist beter worden dan zaterdag.  Jammer dat men niet in Peronne kon lossen. Nu 9.04 gelezen dat ze in Rekkum niet voor 10 uur los mogen. Men zei dat de zichten goed waren op de hele vlieglijn !! Nou hier nog niet beter dan gister. Gelukkig dat men niet voor 10 uur mag lossen , is 9 uur aan de zon tijd. Als ik naar het noorden kijk is er blauwe lucht , kijk ik naar het zuiden dan is het grijs en heiig. Zelf heb ik wat meer geduld en zou tot 11 uur wachten met lossen. Maar goed misschien gebeur dat ook wel , wie weet. Voor zover bekend heeft van Dee uit TIel om 8.06 uur een duif uit Periqieux. Later een update van de vluchten.

Update : De vitesse vlucht uit Rekkem was een vlucht voor de snel binnen komers. Als de duiven zoals gewoonlijk verkeerd komen dan kan je het wel schudden in de regio.  Er kwamen er 2 gelijk , de duivin treuzelde even en het werd 3 en 7 in de club. Vijf van de 10 stonden in de uitslag. Op Periqieux staan ze in de club beide in de uitslag. Welke prijs is nog niet zeker daar bij een liefhebber de klok het niet deed en de gegevens uit het logbook kan worden gehaald. De uitslag komt later. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten