Translate,Home

zondag 11 november 2018

weekbabbel 11 - 18 november 2018

                Ad de JONG  -  HEUKELUM
                               Late overnacht jongen in de november zon
Sporten / NPO

Er zijn op deze tijd van het jaar weer veel sporten te zien op de televisie zoals veldrijden , voetbal , snooker , schaatsen , formule 1 en nog tal van andere sporten. Verschillende van deze sporten zijn wel leuk om naar te kijken. Voorbije vrijdag heeft het Nederlands damesvoetbal team tegen Zwitserland een mooie 3 – 0 overwinning behaald. De beste van de laatste 2 wedstrijden Berestein mocht pas in de 2e helft invallen en ze was volgens mij weer de beste. Nu dinsdag de return wedstrijd en als dat goed gaat zijn ze geplaatst en mogen ze in Frankrijk hun beste beentje voor zetten. Een favoriet programma van mij is op de zondagavond Boer zoekt vrouw. Komt misschien ook wel omdat ik zelf veehouder ben geweest. Gisteren zaterdag de 10e november was er weer een vergadering van de NPO. Je kon via Livestream mee kijken. Het landelijke vliegprogramma kwam er niet door. Er komt op 21 november nog weer een vergadering hier over. Of het lukt ik weet het niet. Het is bijna het zelfde programma als enkele jaren geleden alleen wil men nu gelijk met de jongen vitesse vluchten houden voor de oude. Iets wat in afdeling 5 al enkele jaren is. Dit is ook goed om duiven weer mee te geven die om wat voor reden niet mee konden of om de overnachtduiven toch een vluchtje tussendoor te geven. Heb altijd gezegd wat maakt mij het uit of ze in Brabant begin maart beginnen en in Friesland half april. Ook kwam het aantal inkorvende leden aanbod. Gaat dit omhoog dan denk ik dat veel oudere zullen afhaken. Als men verder weg moet gaan inkorven. Trouwens al die vernieuwingen Vliegen naar 2000 ed heeft ook alleen maar leden gekost. Het is misschien allemaal goed bedoeld maar ik denk dat met al die vernieuwingen die te snel gaan de duivensport de dupe is. We zullen het zien.  Afdeling 7 heeft vergadering gehad en er staat niks van op de site. Iets wat altijd wel zo is geweest. Waarom nu niet ? Zaterdag is het eerste deel van de duiven van Gaby Vandenabeele bij Pipa verkocht. Als eerste kwam New Bliksem onder de hamer en het werd de duurste duif ooit in veiling hij bracht € 376.000,00 op. Vandaag zondag deel 2 en maandag de derde dag van de verkoop. Vorige week bij de Golden Ten werden per liefhebber 8 duiven verkocht. Het hoogste gemiddelde was voor Gerard en Bas Verkerk € 18.225,00 , Gerard Koopman € 16.125,00 , Rik Hermans € 14.025,00 en Eddy Janssens € 10.920,00 de rest ging voor gemiddeld lagere bedragen van de hand. In totaal brachten de 168 duiven € 1.179.360,00 op of gemiddeld € 7.020,00 per duif. Ze komen wel uit de beste wat deze liefhebbers onder de pannen hebben maar toch  , niet normaal. Wel gezegd dat de meeste duiven naar Azië gaan.
Op eigen hok

Voorbije week zijn alle vliegduiven weer iedere dag los geweest dit ook vanwege het gunstige weer. Dit jaar dus anders dan de laatste jaren toen ze na de laatste vlucht in september niet meer los kwamen tot meestal begin maart. Dit jaar dus anders proberen zoals u wel meer heeft kunnen lezen. Dit komt ook wel daar ik in september nog 19 overnacht jongen heb gekweekt. Ze gaan al goed in een koppeltje rond vliegen en ze zijn er nog steeds allemaal. In deze tijd minder/geen last van over vliegende koppels die men aan het africhten is zoals in het voorjaar. Dat is nu een voordeel. Omdat ze ook al behoorlijk gaan ruien laat ik ze nu met regen niet los. Dit ook vanwege een mogelijke aanval van de kromsnavel. De korte vlucht duiven zitten nog steeds bij elkaar en al weken bij deze geen eieren meer gezien. Ze zitten netjes naast elkaar in hun eigen bak en daar hoop ik later met koppelen voordeel van te hebben. En natuurlijk enkele keren per week in het rennetje in bad. De rui gaat  gewoon door net als vorige jaren. Het is ook makkelijker zo 1 bak water en 1 hok schoon maken. Het is een mooi koppeltje als ze rond vliegen. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten