Translate,Home

zondag 4 november 2018

weekbabbel 4 - 11 november 2018

                Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                                  Op bezoek bij Ron en Dennis in Utrecht
Onverwacht bezoek

Voorbije week moest ik  voor een scan naar Utrecht. Dit was vlakbij Ron van Veggel en we zijn daar op bezoek geweest. Dennis kwam ook langs en top fotograaf Jolanda zette ons op de foto. Ik staat met hun bekende 674 op de foto. Ron heeft een andere topper de 693 in zijn handen. Alles zag er bij de Veggeltjes heel verzorgd en netjes uit en dat had ik niet anders verwacht bij deze topmelkers. Bij een lekker bakkie bij gekletst. De tijd vloog om en het was te snel weer tijd om richting Heukelum te gaan. Ben blij dat we even zijn aangewipt en wat duiven en de accommodatie niet vanaf een foto maar nu met eigen ogen heb kunnen zien. Ik hoop in 2019 weer een ronde bruikbare duiven voor hun te kweken. Ben nu elke keer bezig in exel om te proberen mooie koppels samen te stellen. Enkele koppels staan alvast dat is zeker nu de rest nog. Het kan nog wel … tig keer veranderen. Ik kan in exel de “ kwekers “ makkelijk omkoppelen en dan de proforma stamboom bekijken bij de compuclub. Zoals de meeste wel weten zitten ze als ze gekoppeld zijn alle in een aparte box. Dus omkoppelen is geen probleem. Vanwege de reis naar Utrecht is het een spannende week geweest want je weet niet wat de uitslag kan zijn. Gelukkig was voor mij de uitslag gunstig dus voorlopig niets om zorgen over te maken. Na alle onderzoeken deze zomer hoop ik weer in rustiger vaarwater te komen. En hoop dat dit de prestaties van de duiven in 2019 ten goede komt.
Op eigen hok

De late overnachtduifjes zijn nu 4x los geweest. Ze zijn er allemaal nog , dus dat gaat goed. Ze beginnen ook al aardig te ruien en dat voor jongen die alle in september zijn geboren. Nu het er uit ziet dat het de komende 14 dagen aardig goed weer is kunnen ze waarschijnlijk iedere dag los. Kijken hoe het met deze late gaat. De andere vliegduiven zitten nog bij elkaar en deze gaan ook geregeld voor een uur naar buiten. Ook gaan ze twee keer in de week in het rennetje in bad net als alle andere duiven. Hier maken ze graag gebruik van en het is een mooi gezicht als ze zo zitten te spetteren. Bij de vliegduiven is één oude doffer die rechts boven een bak heeft en nu ook de bak links boven probeer in te pikken. Sluit het oude koppel geregeld op. Als de doffer blijf vervelen gaat hij in het lege hok waar alleen zijn bak dan open is. Zo kan de jonge doffer vaster op zijn bak worden. Vorig jaar was deze doffer ook al vervelend en probeerde hij er ook een bak bij te nemen. Toen zat hij ook geregeld opgesloten. Nu de jonge doffer maar een beetje helpen. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten