Translate,Home

zondag 16 februari 2020

weekbabbel 16 - 23 februari 2020

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                     Jongen 2020 in eigen hok
Storm

Wat het weer betreft dan is de ene storm Caira net voorbij en een nieuwe genaamd Dennis is er al weer. Ciana heeft wel heel wat schade veroorzaakt maar gelukkig geen mensen levens in Nederland. Zag gister avond dat Dennis al 2 levens  in het buitenland heeft gekost. Laten we hopen dat het deze keer hier mee valt en dat er geen of weinig schade is. Het weer lijkt nu veel op duivenmelkers land waar het op z’n minst gezegd  heel stormachtig is met flinke rukwinden. Op de laatste vergadering van de NPO was er een motie van wantrouwen tegen de voorzitter (bestuur). Deze werd aangenomen en toch ging men onder leiding van een externe voorzitter rustig door met vergaderen of er niks was gebeurd. Ook voorzitter Maurice deed of zijn neus bloede en ging door met de orde van de dag leek het wel. In de wekelijkse bijdrage stond eerst hele verhalen over een trein. Wie het er niet mee eens was moest er maar af springen. Nu lees ik niks meer over de trein. Ik vraag me af wie zal eraf springen ? Een splitsing in 2 duivenbonden kan eigenlijk niet daar hebben we te weinig leden voor. Het zal toch links of rechts om moeten gaan. Veel is er te lezen geweest over de gang van zaken. Nu maar afwachten wat de komende NPO vergadering oplever.
Op eigen hok

De voorbije week zijn de jongen van de eerste ronde eraf gegaan. Ze krijgen nu het kweekvoer in een 6 tal piksteen potjes die ook in de boxen staan. Dit waren vele al gewend en dat gaat prima. Ze weten het water ook al goed te vinden en zie geen knipperlichten. Ik bedoel jongen die gaan zitten knipperen van de dorst. Zien eten = eten en zien drinken = drinken toch. Heb gelijk het kleine rennetje erop gezet waar er al enkele in hebben gezeten. Het oude Freuleke zit er ook weer bij dit om de jongen mak te krijgen. Had ook de Koffiedrinker er bij gedaan maar het Freuleke ging haar het hele hok achterna. Ze houd schijnbaar niet van een andere oude tussen de jongen. Met de jongen gaat het goed deze doet ze niks. Kom ik in het hok dan zit Freuleke gelijk op m’n schouder of op m’n pet. Hoop de komende weken een poosje in het hok te zitten zodat de jongen ook bij me komen zitten. Hou wel van makke duiven. Ben ik de vloer bij de oude doffers aan het schoon maken dan zitten er gelijk een paar op m’n rug als ik de vloer schoon maak. Als ze de ramen eruit vliegen als je in het hok komt vind ik niks. Nu de jongen bij de korte vluchtduiven eraf zijn krijgen ze Detox van Matador. De overnacht vliegers zitten nog apart en zij krijgen Detox vanaf 3 februari dit 3 weken. Dit is een voer om de duiven schoon te krijgen. In het begin hebben ze dunne mest maar van lieverlee wordt het beter. Na een week waren het bij de overnachters mooie ronde strontjes met dons erop. Ik ben van plan om de duiven 1x in de week overdag bij elkaar te laten mits er voldoende fut is . De overnachtduivin die weg was is helaas niet meer terug gekomen. Nu had ik nog 5 reserve duivinnen (kort) en daar zal ik er één van bij de overnachters doen. Hopelijk verspeel ik er geen meer maar dat is maar weer afwachten met de vele roofvogels. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten