Translate,Home

zondag 9 februari 2020

weekbabbel 9 - 16 februari 2020

             Ad de JONG  -  HEUKELUM
                               Deel van de Kampioenen Fondclub Utrecht
Fondclub

De Fondclub Utrecht waar ik in 2019 weer lid van ben geworden heeft 8 februari de jaarlijkse feestavond gehouden in het dorpshuis van Asperen. Een mooie zaal met betaalbare consumptie prijzen. Ik hoorde dat de zaalhuur daar € 180,00 is. Als je bedenkt dat andere zalen al gauw richting € 800,00 gaan is het niet zo moeilijk om hier in de toekomst ook de vergaderingen te houden van de afdeling 7 en ook van de NPO wat onlangs al gebeurde. Asperen ligt mooi in het midden van het land dus een prima locatie zou ik zeggen. Zaterdag bij de fondclub weer een bijna volle zaal met een prima sfeer. Hoe kan het ook anders met een voortreffelijk koud en warm buffet met later nog ijs. Ook de vele gratis prijzen die op de vluchten waren te verdienen vielen weer in de smaak. Ook prachtige prijzen tegen inleg waren de moeite waard. Ook een hele grote verloting waar bijna geen eind aan kwam met vele vele prijzen. Op de achtergrond muziek die niet te hard was zodat je mooi kon bij kletsen. Ons nieuwe lid Johan den Hartog en zoon Thomas werden Keizer Generaal 2019. TOP mannen gefeliciteerd. Bij deze het bestuur en werkers namens alle aanwezige leden heel hartelijk dank voor het vele werk en mede daardoor een zeer geslaagde avond.
Op eigen hok

De vliegers overnacht zijn voorbije week begin van de week en vrijdag ( apart ) los geweest. Ze vliegen nog niet zo lang maar dat geef natuurlijk niet. Hebben ze de vleugels weer even kunnen strekken. Vrijdagavond was een duivin nog niet aanwezig en nu zondag nog niet  … roofvogel ?? De jongen bij de korte vlucht duiven doen het prima. Had er een paar in de hand genomen en ze zijn zijde zacht. Er liggen heel wat blauwe en blauwwitpennen. Komt ook wel door de al vele inbreng van nakomelingen van het Unionkoppel van Henk Simonsz. Maar wat zegt een kleur als hij/zij maar vroeg op de uitslag komt. Nu zondagmiddag en avond krijgen we te maken met een flinke storm genaamd Ciara met in het hele land code oranje dit vanwege de zware windstoten die ook in het binnenland kunnen gaan tot wel 100 -120 km per uur. Alle voetbalwedstrijden voor deze middag zijn afgelast en Schiphol last al vele vluchten af. Als je niet perse de weg op moet blijf dan lekker thuis en zoek het onheil wat mogelijk is met deze hevige windstoten niet op. Je waait zo met de auto de sloot in. Hopelijk is er niet of weinig schade en komen we er toch goed vanaf. We zullen af moeten wachten hoe het afloopt. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten