Translate,Home

zondag 8 maart 2020

weekbabbel 8 -15 maart 2020

               AD de JONG  -  HEUKELUM
                                Overnacht toppers Krijgsman en Keijnemans
Belangrijk

Zaterdag 14 maart is een belangrijke datum in duivenland er is een Ledenraad van de NPO. Wat ik zo begrijp uit de vele verhalen is dat bijna alle Afdelingen de voorzitter niet meer zien zitten en hem weg willen hebben. Deze Afdelingen willen wel met de andere huidige bestuurders samen gaan werken. Maar als ik zo lees houd de voorzitter zijn poot stijf en wil aanblijven. Is dit zo dan gaan de Afdelingen een procedure van start om hem af te zetten. Kan één man de duivensport gijzelen. Wat een gedoe allemaal. Je zou er een film van kunnen maken. Voor de meeste liefhebbers is het een ver van mijn bed show. Men wil alleen maar met de duiven vliegen wat over 4 weken alweer het geval is. Gaat de voorzitter niet uit eigen beweging weg dan gaat het mogelijk een hele weg zijn met procedures. Het enige duiven krantje Het Spoor krijgt geen agenda meer van de NPO want zij zouden denkt de voorzitter niet objectief genoeg zijn. Er mag door een krant toch ook wel de voor en tegens gezegd  worden. Eigenlijk te schandelijk voor woorden. Ik vraag me af wat wil de voorzitter , de hele duivensport kapot maken of een tweedeling in de duivensport. Aan de ene kant de NPO met nog enkele Afdelingen en aan de andere kant een nieuwe duivenbond. Dat is toch ook niet de bedoeling. En dan zeg je duivensport fijne hobby !!!
Op eigen hok

De voorbije week de oude een paar keer los geweest. Ze vliegen al wel een poosje dus dat is weer mooi zo komen de spieren lekker los. Hier is de eerste africhting met de regio op 4 april en daar ben je zo. Een woensdag zijn de korte vlucht duiven weer een middagje bij elkaar geweest. Hok 2 waar de duivinnen in zitten is het onder de lopende band schoon gemaakt en de wanden met de stofzuiger schoon gemaakt. Toen dat klaar was het hele spul naar hok 2 en hok 1 waar de doffers in zitten ook schoon gemaakt. Er waren gelukkig geen muizen nesten. Wel zat er een muis in de klem dus die doet het niet meer. Later in de middag zijn ze weer gescheiden. Ga ik nu voeren dan moet ik wel oppassen dat er geen langs me heen schiet. Iedere keer tellen , tot 16 lukt dat nog wel als ze even stil zitten … hahaha. De jongen kunnen met droog weer in het rennetje op de klep en met regen in de ren. Zo te zien zijn er al bij die veertjes laten vallen. Maak ik het hok schoon dan zitten er al op mijn rug of schouder. Dat zien ze van het Freuleke en de Koffiedrinker die ook snel bij me komen zitten. Ze denken dan van dat kan ik ook. Ik heb ze voor m’n plezier en dan zijn makke duiven wel fijn. Wanneer de jongen los gaan is nog te bezien. Je durft het bijna niet met de roofvogels , vooral veel sperwers. Ik kweek ze liever niet voor die beesten als maaltijd. Op de foto twee fondliefhebbers Gerrit en Corne die onze vereniging gaan versterken in 2020. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten