Translate,Home

zondag 12 juli 2020

weekbabbel 12 - 19 juli 2020

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                                    Berrie met het vaaltje                                               
Grootmeesters

In het Spoor der Kampioenen wordt van iedere vlucht en van iedere afdeling een stand opgemaakt van de Grootmeesters. Vorige week zaten onze leden er goed bij. Op de dagfond ( Salbris ) stond Cor Berkien op de 5e plaats. Bij de vitesse ( Rekkem ) was Bram Salarie 4e en was Comb. Nico van Dijk en Joop Groenenberg 10e Grootmeester. Dus vorige week een prachtige prestatie van de leden van de Snelle Vogel uit Asperen. Deze week weer een druk weekje voor liefhebbers en werkers. Dinsdag kunnen er mee naar st Vincent ( overnacht ) , donderdag Bourges ( dagfond ) en vrijdag de jongen naar Asse Zellik. Ook kan / mag je maandag nog inkorven voor ZLU Pau. Dus voor veel liefhebbers een mooi weekend om naar uit te kijken.
Op eigen hok

Een donderdagavond zijn 14 duiven mee gegaan naar Sezanne 362 km. Ze zijn een zaterdag om 7.30 uur gelost. De eerste was een doffer de 18-870 en hij rolde voorover op de klep iets wat ik meer hoorde. Om 12.06 uur stond de tijd op het klokje. Het werd de 12e  in de club tegen 379 duiven. Als eerste Comb de Jong van Kampen voor het geweld van Comb den Hartog. Ik zei in het voorjaar al “ ik ga voor de bovenste plaats van het tweede blad “. Dat ik nu bijna in de top 10 zit is al een opsteker. Alle oude waren weer present. De jonge duiven gingen naar Duffel 92 km deze telt niet voor de regio en de club net als komende week Asse Zellik 120 km !!! De jongen zouden eerst eerder gelost worden maar de correspondent in Duffel gaf geen toestemming omdat daar duiven van een vlucht thuis konden komen. Toch gingen ze er al om 9.00 uur uit. Er kwamen er 5 gelijk uit een koppeltje maar deze vertikte om naar binnen te komen. Na rond vliegen eerst op het dak en met een lange nek omhoog zitten kijken. Ik zag geen roofvogel o i d maar zij dus blijkbaar wel wat , ze klapten weer vrolijk weg. Eindelijk liepen er om 10.11 uur naar binnen. Dit werd 14-15-17 enz in de club tegen 593 duiven. Wat er aan de hand was weet ik niet maar de jongen kwamen uit alle hoeken en dat is meestal geen goed teken. Tijdens het klok afslaan om 14.00 uur hoorde je dat er nog veel onderweg waren. Bij mezelf toen nog 6 van de 44. Later zijn er zaterdag nog 3 gekomen. Zondag voor 8.00 uur was er één gekomen. Ook met afslaan waren bij veel liefhebbers de oude allemaal ook nog niet present. De fonters zijn in Hank gebracht. Deze konden niet op tijd worden gelost daar de auto op de N20  achter een ernstig ongeluk stond en de weg was afgesloten. Ze kwamen dus later op de losplaats aan en hebben de duiven drinken en rust gegeven. Ze werden om 10.15 los gelaten om richting huis te gaan. De snelsten bij de meldingen haalden geen 1200 meter Om 17.02 kwam hier de eerste aan zeilen , eigenlijk iets te laat.  Maar ach het zijn allemaal jaarlingen die mee waren. Op 17.47 stond de 9e op de klok van de 14 die mee waren. s’Avonds was er nog één niet terug en nu zondag 9.20 is hij nog onderweg. Deze was vorige week de eerste van Melun. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten