Translate,Home

zondag 26 augustus 2012

weekbabbel 26 augustus - 2 september 2012


Weer wisselvallig
 
Gelukkig is het niet meer zo heet als het weekend 18 / 19 augustus. Heel wat beter voor mens en dier , al zijn er die het graag hitte hebben. Toen het vroeger ook eens zo heet was zei een tante van me ” zo mag het heel het jaar blijven” en dat bleef het ook , dat was in 1976. In het najaar waren de aardappelen en groeten heel erg duur en toen klaagde tante dat alles zo duur was. Dus een buitje op z’n tijd is voor iedereen toch beter. Nu zijn we een week na de hitte en de temperaturen zijn gehalveerd met nu fikse regenbuien we hebben hier zondagmorgen al hevig onweer gehad. Lekker weer om vandaag binnen te blijven en om naar wielrennen of snoeker te kijken. Gisteren zijn alle kleinkinderen geweest een hele drukte maar wel leuk natuurlijk. Deze dag rustig aan doen om de accu weer wat op te laden. Het seizoen is hier over drie weken afgelopen dus nog maar even volhouden. Dan kan de selectie beginnen , nu heb ik de meeste oude die niet voldeden al naar de poelier gebracht. Anders doe ik dat na de laatste vlucht nu dus eerder weg gedaan , scheelt weer voer en als ze toch weggaan waarom eigenlijk laten zitten. Nu er minder in het hok zitten komen ze ook goed. Op Grimbergen in de regio van de 14 doffers 13 in de prijzen en op Nijvel 13 op 13. Dat er minder in het hok zitten heeft blijkbaar geen effect op het vliegen. Er waren ook nonnen mee hoor , dertien geef ik er nooit mee naar een vlucht , dan wordt het twaalf of veertien …. haha.
 
Op eigen hok

Na de hete Laon van vorige week waarvan er nog één onderweg is , dus dat valt hier mee als je het zo hoor zijn er donderdagavond 15 jongen mee gegaan naar een vlucht uit het Franse Morlincourt 292 km van hier. De weersvoorspellingen waren niet zo mooi. Toch viel het in de morgen uren nog mee en konden ze om 7.40 uur los. Door de harde wind op de staart werden de snelheden zeer hoog met de verdere afstanden in het voordeel. Hier kwamen er twee gelijk maar dit was veel te laat. In de club stonden ze nog in de uitslag op plaats 27 en 28. In de regio waren ze te laat en ik denk dat zolang ik duiven heb dat dit nog nooit is gebeurd. Vorige week maandag had ik ze geluisd en omdat ze toch in de mand zaten gelijk maar naar Geertruidenberg gebracht. Toen ik weer thuis kwam vloog er niks rond en zei tegen de vrouw ze moeten eigenlijk al gauw komen. Ze zei , ze zitten al lang in het hok dus dat hadden ze snel gedaan. Ook hebben ze deze week goed getraind zo om het huis en dan nu zo laat , is wel een teleurstelling. Het is niet anders volgende keer beter.

De tweede natour vlucht is Nijvel 149 km door de lucht naar Heukelum. Hier zijn 18 duiven mee naar toe geweest. Deze waren om 8.30 uur gelost en hiervan kwamen er twee gelijk die enkele rondjes bleven vliegen. Toen ze wilden vallen sloegen ze bij de buren op ijzer en hup de lucht in er kwamen er nog een stel bij. Gelukkig vielen er ondanks het getimmer twee doffers op de klep de rest bleef nog enkele rondjes vliegen. Toen het stil was vielen er zeven op de klep enkelen bleven nog even vliegen. Ondanks dit oponthoud toch de 1e en  2e in de club en 14 in de uitslag. In de regio werd begonnen met 17 en 20 tegen 2317 duiven en hier 17 van de 18 op papier. De natour ging dus nog wel maar de jongen is in een woord pet.
Het positieve is dat ze allemaal snel weer in het hok zaten.

De volgende vluchten zijn Mantes la Jolie voor de jongen en Niergnies voor de natour , eerst nog maar eens kijken of er mee naar toe gaan.
 
Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan de weekbabbel en andere zaken bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten