Translate,Home

zondag 21 juni 2020

weekbabbel 21 - 28 juni 2020

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                               Jongen in het hok
Verdwaald

De korte vlucht duiven waren vorige week mee naar Niergnies 228 km. Hier van kwamen ze bijzonder slecht. De 18-814 was tegen een raam aan gevlogen in Harlingen was versuft en door een kat mee genomen. Niels Konijn kon de duif redden. Niels had een mail gestuurd naar de NPO dat de duif bij hun in Friesland was. Zondagmorgen even over 10 uur ging de bel en daar stonden Niels en Mylene Konijn voor de deur met de 814 in een doosje. Ze wilden in Drente gaan wandelen en hadden hun schema omgezet om bij ons in de omgeving te gaan wandelen om gelijk de duif hier te brengen. Ik was blij dat de duif weer terug was en wil bij deze Niels en Mylene heel hartelijk bedanken. Na een bakkie koffie gingen ze een mooie wandeling van 15 km maken. Helaas is de 814 toch nog overleden. Heel jammer ook voor Niels en Mylene die zo hun best hebben gedaan. Jammer maar er zijn veel ergere dingen in het leven dan een dode duif. Ook zat er van Niergnies een duif in de kop van Duitsland deze liefhebber zou hem enkele dagen voeren en hem dan loslaten. Van één doffer is niet bekend waar hij is op de terug weg van Niergnies.
Op eigen hok

Op de 20e juni hadden we een vlucht uit soissons 305 km. Er waren 25 korte vlucht duiven mee gegaan. Als eerste kwam de 835 die de 19e plaats in de club had en de 106e in de afdeling. Nog niet zo vroeg maar wat wil je tegen het geweld van Johan en Thomas den Hartog die er 14 voor me hadden. In de regio pakten ze de eerste drie plaatsen en vele kop duiven. In de afdeling 2-3 - 4 enz. tegen 15.407 duiven. Het zal niet mee vallen om tegen die mannen op te vliegen. We kunnen alleen hopen dat Thomas weer aan het werk mag ….  haha. Het is jullie gegund mannen proficiat. Wij zullen betere duiven of beter ons best moeten doen om in de slipstream te komen van de Hartogjes. Hier waren er zaterdagavond nog 3 onderweg. Komende week donderdag in korven voor Melun ik hoop dat het vanwege de te verwachte hittegolf het inkorven vrijdag Maxence wordt. Veel beter voor duiven.
Vorige zondag de overnachters mee gehad naar Roye 288 km. Ze waren om 7.45 uur gelost en om 11.18 uur was er de eerste de opvolgers kwamen om 11.28 - 11.30 - 11.33 - 11.36 - 11.41 - 11.42 - 11.44 enz. Ondanks dat het weer niet zo goed was ben ik tevreden hoe ze kwamen. Alle zijn ze weer thuis. Hoe ze bij een ander kwamen heb ik niet gehoord. Nu zijn de overnachters mee naar Maxence 333 km. Voor de eerste keer in Velddriel in gemand daar de A 27 vanaf Hooipolder richting het noorden dicht was dit weekend. Netjes geholpen daar met als poortwachter Albert Poulissen. De duiven zijn om 6.45 uur gelost. Straks weer kijken hoe ze vandaag komen. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten