Translate,Home

zondag 31 maart 2013

weekbabbel 31 maart - 7 april 2013Vluchten even wachten

De vluchten tot nu toe zijn in België en Nederland vanwege de kou afgelast , goed besluit. Als ik nu naar de weersvooruitzichten kijk op de Belg en op de Nederlandse kanalen dan is het weekend van 6 – 7 april niet veel warmer met een stevige ONO wind. Zelfs de week erop voorspel men nog steeds koud weer. Dan denk ik nog maar even wachten met beginnen. Het vluchtprogramma in Afdeling 7 wordt net als bij andere Afdelingen een week opgeschoven , de vitesse speler lijkt de klos. Zelf had ik van 11 mei midfond een vitesse vlucht gemaakt en 13 juli de 7e midfond vlucht gehouden. Zo krijgen de vitesse en de midfond spelers , wat de meerderheid is , hun spel. Misschien komen er nog wel meer aanpassingen als het koud blijft. Veel duivenmelkers hebben geen of weinig geduld en willen vliegen. Maar dat willen we allemaal , maar nu met die kou en de zomertijd waar meestal ook geen rekening mee gehouden wordt met het lossen , nog even wachten. Het is dan in de vroege morgen vaak veel te koud. De zon komt echt geen uur vroeger op. Heb zelf altijd gezegd in april de korte vluchten niet voor 10 uur los , nu zou dat 11 uur zijn , mits er geen regen aan komt natuurlijk dan bij uitzondering eerder. Als je weet dat ze pas om 11 uur worden gelost kan je op je gemak het hok schoonmaken de duivinnen klaar zetten of boodschappen doen. Geduld … geduld … dit is een woord dat veel duivenmelkers niet kennen vooral tijdens de vluchten. Zal ik dan gelijk krijgen dat ik vorige week typte dat het weleens vier weken koud kon blijven , ik hoop net als u van niet. U weet dat ik veehouder ben geweest , we hebben wel eens een jaar gehad dat de koeien pas 5 mei naar buiten gingen , de weilanden waren toen zo kaal als een biljartlaken en één week later waren we het gras aan het maaien om te kuilen. Die week een enorme groei explosie je zag als het ware het gras groeien. Dus duivenmelkers heb geduld en jaag ze niet de kou in er kunnen nog genoeg mooie vluchten komen , wel graag voor alle touren. Mocht er het weekend van 6 - 7 april toch de eerste africhtingen worden gehouden allen veel succes.

Op eigen hok

Deze week de doffers en de nonnen ondanks de kou toch weer een paar keer los gelaten. De doffers vlogen al goed als er enkele naar beneden kwamen zelf naar het hok om ze naar binnen te roepen. Laat ze met die kou liever niet te lang in de koude wind op het dak zitten. Had de Mega klok aan gezet om te kijken of de chippen het deden. Er stonden er twee te weinig op , even geteld en er was er één te weinig. Een jaarling doffer was er nog niet , buiten gekeken of die nog op het dak zat maar niks te zien ook niet in de lucht. Toen ze gevoerd waren en ik uit het hok kwam vloog die rond maar wilde niet komen en bleef maar vliegen. Later kwam die naar de nok van het hok en bleef verschrikt zitten. Af en toe schrok hij weer weg , toch na ander half uur dan toch eindelijk binnen. Er was niets aan hem te zien , het was een makke duif maar nu erg schrikkerig na een paar dagen was de schrik weer over. Dus er zal wel wat gebeurd zijn toen ze rond vlogen. Heb hem de volgende keer met los laten maar binnen gehouden , toen weer één niet aanwezig. Gelukkig kwam die de volgende morgen terug , wel koud zo’n nachtje buiten , maar hij is er tenminste nog. Verder is er niet te veel te vertellen , de jongen zitten nog lekker in het hok , vanwege de koude wind nog niet in de ren. Ook gaan er één deze dagen wat jongen van de weduwnaars ( waar ik de eieren van had overgelegen) bij de eerste jongen. Even in de gaten houden of ze drinken maar dat gaat meestal wel goed als er oudere jongen in het hok zitten. Zien drinken is zelf drinken en die dat niet kan zijn meestal niet de slimsten.

Heeft u vragen mijn email adres is : www.jon72780@planet.nl U kan van alles bekijken op http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten