Translate,Home

zondag 7 juli 2013

weekbabbel 7 - 14 juli 2013

Ad de JONG  -  HEUKELUM
                   2010-1685364  Donker Shaki    2e club , 16e regio 1139 duiven.

Tour weer / Vlieg weer

Het hele jaar is het weer niet zo best geweest koud , nat maar nu het beter is zijn we dit weer gauw vergeten. Net als vele andere jaren is het weer mooi weer geworden ten tijde van de Tour de France. Door de omslag zijn mens en dier nog niet gewend aan de wat hogere temperaturen en dat kan je ook zien aan de vluchten. Met de oostnoordoosten wind werden er snelheden gehaald van net boven de 1100 meter op de midfond en dagfond vluchten. Op de kortere vluchten ging het wel wat harder. Het werden vluchten van de waarheid zoals velen het van te voren noemen. Je duiven moeten top zijn om onder deze omstandigheden voor in de uitslag te staan. Er hoeft maar iets aan te mankeren , wat geel of  met de luchtwegen dan kom je wat te kort en zit er een goede klassering meestal niet in. Je bent duivencoach zoals ze dat tegenwoordig noemen met een deftig woord. Nou zeg maar gewoon duivenmelker tegen de meesten , zelf ben ik maar een tobber uit Heukelum.
Deze week 2 loge’s , de honden één van de zoon en één van de dochter. Beide wonen in het mooie Brabantseland waar Guus Meeuwes zo mooi over zingt. De kleinkinderen hebben al schoolvakantie en dan komen de honden bij ons op vakantie , ze kunnen goed met elkaar opschieten.

Op eigen hok

Maandagavond in manden voor de eerste africhting uit Meer 45 km. Bij een ieder kwamen ze traag naar huis , hier kwamen ze één voor één en dan hebben ze wel veel geleerd. Uit eindelijk waren de verliezen dinsdagavond miniem. Bij mezelf was er nog één onderweg van de 35 stuks , dus al met al een leerzame africhting voor de jongen.
Dinsdagavond zijn er drie mee gegaan naar Albi wat werd gewijzigd in Cahors omdat de Tour de France vrijdag in Albi aan zou komen. Dus een iets kortere afstand wat met het warme weer niet zo erg was. Dit werd een zware vlucht en zaterdagavond waren er precies genoeg duiven voor de prijzen. Zelf had ik er helaas geen terug , ze zullen een lekker plaatsje hebben gezocht bij water en je kan ze nog geen ongelijk geven. In de loop van de week zullen ze wel weer op huis aan komen.
Donderdagavond gingen er 10 mee naar Chateauroux. Op deze vlucht heeft heel de club slecht gedraaid , alleen Felix Stutz had een duif op tijd. In de club begon ik nog wel met 2-3-4 , in de regio was dit 41-47-57. De duivinnen lieten het afweten , er waren 4 van de 5 doffers thuis voordat er 2 duivinnen gelijk kwamen. Zaterdagavond waren er 9 terug en de laatste een doffer stond zondagmorgen om 5.51 uur op de klok die ik aan had gezet op test.
Dan vrijdagavond nog maar een keertje duiven in wezen korven voor Pt St Maxence er gingen er 20 mee. Nadat ze om 10.15 uur werden gelost liep Donker Shaki om 15.13 uur over de antenne. Dit is een geweldige doffer die al 1e asduif natour Afdeling 7 was. Deze komt uit Arno (Eyerkamp) x Shakira 1e Asduif Nationaal Jong 2002. Zijn nestgenoot was vandaag m’n eerste duif op Chateauroux.
Na  Donker Shaki 2 gelijk op de klok een zoon van Drinkbakkie en een dochter van Buikschuiver. Ze kwamen vlot af in de club werd weer begonnen met de tweede en er stonden er 13 op papier. In de regio werd begonnen met 16-37-38-enz. tegen 1139 duiven hier ook 13 in de uitslag. Voor de volledige uitslag zie op de site rechts bij labels / uitslagen.
Morgen maandagavond is er in manden voor de tweede africhtings vlucht en dan vrijdagavond kunnen ze weer de mand in voor de eerste klok vlucht. Zoals het er nu uit ziet krijgen we een mooie juli maand , mens en dier kunnen wennen aan de mooie temperaturen.
Aanstaande donderdag de laatste midfond vlucht voor dit seizoen uit Mantes la Jolie 435 km , deze week maar eens kijken welke er mee naar toe kunnen.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten