Translate,Home

zondag 13 april 2014

weekbabbel 13 - 20 april 2014


              Ad de JONG  - HEUKELUM

                                                Appelboom in bloei.
 Bloesemtocht

Zaterdag 12 april was de Bloesemtocht een wandeltocht door de prachtige bloeiende Betuwe. Om dat alles dit jaar zo vroeg is zijn de peren bijna uitgebloeid. Men kon wel genieten van appelbomen die al in bloei staan. Ruim 30.000 wandelaars konden zelfs door boomgaarden lopen waar men anders niet mag komen. Zelf hebben we 2 kersen boompjes , de eerste bloesem was er al op 1 april ( geen grapje.)  Ook 1 peer en 1 appelboom  beide hoogstam.  Nu aan de bomen weer bladeren komen kan je weer zien dat het lente is. Met bladeren aan de bomen is het weer een heel ander gezicht dan met die kale takken in de winter.
Ajax kan zondag voor de vierde keer op rij voetbal kampioen worden. Het zij ze gegund , ze zijn zeg maar de minst slechtste van Nederland. Kijk maar in Europa daar brengt men er niet veel van terecht. Het is het omgedraaide van wat men bij Feyenoord zingt. Het Nederlandse voetbal is nu “ geen daden maar woorden”. Kijk eens als er een wedstrijdje wordt gespeeld er voor en er na heel de avond niks anders dan voetbal. Ben benieuwd hoe ze het deze zomer er van af brengen op het WK. Vroeger hadden we eens een vlucht die om 20.00 uur afgeslagen kon worden. Maar nee , er was voetbal dus het werd 23.00 uur. Na 10 minuten waren er nog enkele over die toen alles nog handmatig op moesten schrijven en het was nog nationaal ook. Het werd 2.00 uur in de nacht eer we klaar waren. Toen hebben we gezegd dat nooit meer voor voetbal , dat kan je toch wel begrijpen denk ik zo. Dan zien ze het eerste kwartiertje maar niet maar wij geen nacht werk meer. Nu zullen voetbal liefhebbers opspringen nou dat mag ieder zijn mening toch. Ik kijk graag naar de tour vooral in de bergen en daar werd ook geen rekening mee gehouden. Wat mij betreft is voetbal niet heilig al denken sommigen daar anders over en dat alles er voor moet wijken.

Op eigen hok

Na de prachtige weken in maart met mooi weer en hoge temperaturen zijn begin voorbije week ineens de temperaturen flink gedaald. Deze week misschien ook nog een graadje vorst aan de grond.  Hier zijn de vluchten gestart met iets minder fraai weer , al viel het zaterdag nog best mee. Heb goed gekeken op meerdere sites naar de weersverwachtingen. Het was 14 graden en dan gaat het nog wel als het maar droog is en gelukkig was dat. Hier was het in de morgen mooi weer met zon maar in noord België was het wat mistig  zodat er even gewacht moest worden. Niet zo erg nu het pas zomertijd is. Al de vliegduiven gingen mee namelijk 24 doffers en 14 duivinnen. De andere duivinnen waarvan de meeste al jaren niet gespeeld zijn bleven thuis. Om 12.15 uur werden ze in Duffel 93 km gelost met een veranderlijke wind tussen ZW en NW. Verwachte ze tussen 13.15 en 13.20 uur en dat bleek te kloppen. Alleen een grote roofvogel die schuin boven het hok stond zorgde er voor dat ze niet naar beneden kwamen. Er vlogen er 6 toen de rover weg dreef en de eerste om 13.20.46 naar binnen ging , verder 3 op 13.21 uur en op 13.22 uur 12 stuks deze stonden alle in de proefuitslag. Dit doen we om te kijken of alles werkt ook in de vereniging.  Eén jaarling is nog niet present. Volgende week staat Asse Zellik 121 km gepland. Dan maar hopen dat er geen roofvogel staat , drie minuten verspelen op zo’n kort vluchtje is niet leuk , gelukkig was het proef draaien. We zullen volgende week wel zien hoe het dan weer verloopt.
De jongen vliegen al aardig hun rondjes en zijn zo te zien goed gezond. Heb er later nog bij gedaan vanwege de 22 die weg waren met de eerste keer dat ze buiten kwamen , van deze niks gehoord of gezien. De latere gaan steeds meer mee vliegen voordat ze op het dak vallen , de oudere blijven gewoon vliegen dus dat ziet er wel goed uit. Heb ze nu vanaf dat de zomertijd inging verduisterd en er liggen aardig wat veertjes. In Afdeling 7 is de eerste vlucht 26 juli wat één maand te laat is naar mijn idee. Alles wordt afgestemd op de marathon vluchten hoor je vaak zeggen. Waar bestuur Afdeling 7 mee bezig is weet ik niet , te laat beginnen met de jongen , 8e marathon vlucht erbij , nieuwe indeling. De liefhebbers hielden het liever bij hun eigen kring. Maar dat kiesmannen vanwege de verwarring voor stemden terwijl ze volgens vereniging besluit tegen hadden moeten stemmen is een beetje dom zou nu Koningin Maxima zeggen.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten