Translate,Home

zondag 6 april 2014

weekbabbel 6 - 13 april 2014


Ad de JONG  -  HEUKELUM

                          Open dag bij Firma Sterk ook pret voor de kinderen.

Open dag bij de buurman

Zaterdag 5 april was er open middag bij buurman Firma Sterk B.V. Heukelum. Eigenlijk gelukkig voor mij dat we nog niet vlogen met de duiven deze dag. Vader /Opa Cees is 50 jaar geleden met één kruiwagen en één schop begonnen. Zijn vrouw Corrie steunde hem al die jaren in het bedrijf. Na 30 jaar heeft zoon Arie en Willie het bedrijf overgenomen. Nu heeft men 30 kranen groot en klein in bedrijf plus veel andere machines. Opvolger zoon Marco staat alweer te trappelen om het bedrijf voort te zetten. Vind het een hele prestatie om zo’n bedrijf uit de grond te stampen … echte doorzetters die Vogelswervianen.
In de schuur was een mooie ambiance gemaakt waar alle inwoners van Vogelswerf op vrijdagavond een zeer geslaagde avond kregen voorgeschoteld. Vele van de inwoners wisten niet wat er allemaal gebeurde in het bedrijf , in een mooie film werd een prachtig beeld van het bedrijf gevormd. Ook de inwendige mens werd niet vergeten , een heerlijk buffet en alle soorten drinken.
Zaterdag was er open middag , er was een overweldigende belangstelling om dit bedrijf eens van dichtbij te bekijken. In de middag begon de zon lekker door te komen en volgens mij zijn er meer dan 1000 bezoekers geweest. Voor de kinderen was er een springkussen en drie mini kraantjes waar ze om beurten onder begeleiding zand op konden lepelen. Wat hadden de vele kinderen het naar hun zin ze wilden bijna niet meer mee naar huis. Ook was er voor groot en klein ijs , poffertjes , broodjes met beenham / hamburger en nog veel meer , ook alle soorten drinken. Ook stonden er verschillende kranen hun werk te doen zoals op het werk gebeurd. Een sjofel met laser om de zandlaag gelijk te maken om daarna  met een kraan met zuignappen de stelcom platen te leggen. Er waren nog enkele kranen aan het werk wat veel bekijks trok.
Zaterdagavond nog een feestavond voor werknemers en familie wat tot in de late uurtjes is door gegaan.  Mocht u eens op hun site willen kijken het is  www.sterk-heukelumbv.nl  Namens alle inwoners van Vogelswerf  heel hartelijk dank voor dit grootse spektakel voor ons gehuchtje deelgemeente van Heukelum. 

Op eigen hok

De doffers en de duivinnen zijn voorbije week nog een keer weg geweest naar Geertruidenberg 19 kmWegens de smog was het nog best nevelig , toch maar gedaan. Alle zijn ze terug dus een goed teken. De jongen gaan ook iedere dag 1x los en vliegen al aardig. Ben nu toen de klok om ging aan het verduisteren geslagen en na een paar dagen zie je alweer veertjes vallen. De jongen krijgen nu VTB 9 en 23 door elkaar gemengd. De oude zijn ook weer tegen de luizen gedruppeld dus daar ben ik ook weer vanaf dit jaar. Zoals ik eerder schreef ben nu begonnen de 3 soorten aan de oude te geven. Dit om ze indien mogelijk een beetje op de rails te krijgen. Zag op de teletekst SBS6 861 dat alleen Afdeling 7 en 10 er niet bij stonden. De rest hadden een africhting of een klok vlucht. Hier nog even wachten eer we zover zijn. Bij de compuclub kan u de ingezonden uitslagen weer bekijken.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten