Translate,Home

zondag 27 juli 2014

weekbabbel 27 juli - 3 aug 2014

                Ad de JONG -  HEUKELUM

                    14 jarige Magic Man 1e Duifkamp Overnacht Afd.7 op 2 jongen

MH17

Wat een emotionele week is het voor heel Nederland geweest en nog. Het is niet te bevatten als je dit in je familie of naaste omgeving mee maakt. Veel van deze mensen zijn blij in het vliegtuig gestapt voor een heerlijke vakantie. En dat enkel uren later zo iets vreselijks zou kunnen gebeuren daar denk je toch niet aan. En nu na een kleine week komt men op deze manier weer terug naar Nederland , heel droevig. De lijkkisten met de stoffelijke overschotten die in Eindhoven aankwamen werden op een bewonderings waardige manier in de lijkwagens gezet. Als je zoiets ziet al die lijkwagens achter elkaar dan wordt je er stil van en krijg je een brok in je keel. De tocht over de A2 en A27 met al die mensen op viaducten en langs de weg die de laatste eer willen bewijzen was heel emotioneel. Ik denk dat men veel waardering heeft dat er zo wordt mee geleefd. Toch zullen de nabestaanden zelf verder moeten wat heel moeilijk zal zijn. Er zijn geen woorden voor , heel veel sterkte toegewenst.

Op eigen hok

Maandag zijn de jongen mee gegaan voor de eerste africhting van 2014. Ze zijn naar Meer gegaan 45 km. In Meer werd als eerste afdeling 5 gelost in maar liefst 8 groepen.!!!  Ik dacht dat 4 lossingen per afdeling was toegestaan van de zelfde losplaats. Sommigen trekken zich nergens wat van aan. Niet zo lekker voor onze duiven als er 8x een eerdere lossing is. De duiven die in de wagen zitten willen er ook uit en dan vragen we ons af hoe worden onze jongen gestrest. Rayon C van afdeling 7 stond als enige in Minderhout en dat lijkt me dan veel beter voor de jongen. Onze duiven gingen in Meer om 11.00 uur de lucht in toen de temperatuur al weer zo’n 23 graden was met NNO wind kracht 3. De duiven kwamen niet zo vlot maar dat heb je meestal met de eerste africhting met de container. De eerste liep om 11.49 over de antenne en om 12.15 uur waren er 27 is 61,3%. Hier is meestal een africhting goed als in een uur de helft weer in het hok zit , dus goed gegaan. Daarna kwamen ze met mondjes maat om 13.00 uur waren er 6 bij. Doordat het warmer werd kwamen er het volgende uur 5 bij. Dus waren er om 14.00 uur 38 van de 44 is 86,3%. De volgende morgen kwamen er 4 dus nog twee onderweg. 
Praktisch alle duiven kwamen één voor één uit het noordwesten. Ze hebben er denk ik… hoop ik , veel van geleerd. Had een volle drinkbak in het hok gezet en toen er 25 waren gearriveerd was die tot op de bodem toe leeg. Dus snel weer een volle bak er in gezet.
Op 26 juli is de eerste vlucht van 2014 gespeeld door de jongen. Doordat het in de morgen regende en nevelig was gingen de kleppen om 12.30 uur open. Het is een rare vlucht geworden. In 20 minuten zaten er 23 van de 40 in het hok daarna kwamen ze druppels gewijs. Tussen vier en zes uur was hier een stevige regen zeg maar hoosbui < 18mm > met onweer. Toen deze voorbij was kwamen er al snel drie jongen. s’Avonds nog vijf , twee hier van zondag voor 9.00 uur weer terug.
Toen er onder de vlucht drie rondvlogen dook een sperwer achter deze drie duiven aan en even later kwamen er twee terug die hoog gingen vliegen en niet durfden te vallen. Het duurde een hele tijd voor deze twee naar beneden durfden te komen. De derde niet meer gezien , zal wel gegrepen zijn door de sperwer. Doordat ze al enkele weken door de sperwer slecht willen vallen valt het binnen komen niet tegen , enkele minuten tel ik nu als goed. In de club tegen 412 duiven werd begonnen met 9 – 11 – 12 – 14 – 18 – 20 – enz. en 19 van de 40 in de uitslag. In rayon B2 werd tegen 3736 duiven begonnen met 61 - 66 - 67 - 69 - 78 - 89 - enz.  Hier staan 22 duiven op papier.
Dinsdagavond zijn er vijf meegegaan naar Cahors overnacht. De twee die Brive en Periqueux hebben gehad zijn mee , aangevuld met drie doffers. Ze zijn zaterdag om 13.00 uur gelost. Er was zondag om 9.00 nog niks gemeld dus wordt het wachten geblazen , iedereen veel succes.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten