Translate,Home

zondag 14 september 2014

ad de jong weekbabbel 14 - 21 september 2014

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                               Laatste weken met vluchten 2014

Weinig koorts

Er is maar weinig te merken van de Nationale koorts bij de vlucht van zaterdag. Op teletekst staat manden lijsten schrijven en niet melden. Op de site van onze afdeling 7 staat wel melden bij Compuclub en Pigeonvillage. Men lost de duiven op 4 verschillende plaatsen met enkele afdelingen tegelijk. Nou als je dat nationaal noemt. Nee , zo hoeft het je het voor mij geen nationaal te noemen. Als ze met de overnacht in het weekend van st Vincent ook eens op 4 verschillende plaatsen lossen dan zal je de liefhebbers die dit spel spelen eens horen koeren. Heb al eerder getypt dat de jongen veel te weinig kilometers maken. Troyes is voor mij 402 km , de verste daarvoor waren 292 en 256 km en het hele jaar met de jongen west in de wind. Aan de wind kan je gelukkig niets doen maar wel aan de afstand. Je hoort de laatste jaren nogal eens dat er veel jaarlingen achter blijven of later komen als het iets stroever gaat. Dit komt denk ik door te weinig kilometers als jong. Op de vluchten Orleans , Bourges en Chateauroux die we vroeger speelden raakte je bijna nooit geen duiven kwijt. De beste op deze vluchten werden de beste oude. Nu met een rondje om de toren blijven er al achter. 

Op eigen hok

Donderdagavond zijn er 20 mee gegaan naar Troyes. Het waren 9 doffers en 11 duivinnen.
Nadat ze om 11.10 uur werden gelost kwam de eerste om 17.43 uur. Door de noordnoordoosten  wind die ze dit jaar nog niet hadden gehad werd het voor veel duiven een hele klus. Om 19.25 uur zaten er 9 in het hok waarvan 7 doffers. Met afslaan om 10 uur waren er nog heel wat onderweg. Had er zaterdag zelf 17 van de 20 , de 17e in het donker om 20.31 uur. De andere 3 waren zondagmorgen om 8.45 weer present. In de club werd begonnen met de vijfde en 9 in de uitslag. Het was volgens teletekst doorklokken.
Ook was er een natour vlucht uit Niergnies dit werd ook een trage vlucht. De 13-283 behaalde op deze vlucht in de club de vijfde plaats , in B2 de 31e en in B totaal 56e tegen 3440 duiven. Van de 10 die mee waren stonden er in de club 3 op papier , in de regio vijf. De meeste oude staan op vier oude pennen dus of er komende week nog wat mee kunnen zullen we eind deze week bekijken. Voor de 22 latere die als vrachtduif mee waren was het ook een pittige vlucht. Zaterdag waren er hiervan 15 terug en om 10 uur zondag waren er drie bij gekomen. Het was eerst erg nevelig en nu wordt het lichter zodat er nog wel zullen komen , hoop ik. Denk dat dit voor deze latere de laatste keer is dit jaar ze weten nu wel waar het hok staat. Deze kunnen nu gaan ruien en lekker uitrusten , net als de baas.  

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten