Translate,Home

zondag 16 november 2014

weekbabbel 16 - 23 november 2014

                Ad de JONG  -  HEUKELUM

                           Dochter Arno x Shakira 12-491 klaar voor de kweek

Hoe verder ....

Zaterdag is de Sint weer in het land gekomen. De kleintjes waren al een beetje in de stress of de zwarte pieten wel mee zouden komen. Ze riepen gelukkig zijn de echte zwarte pieten er bij , witte of wat voor pieten dan ook vinden ze niks. Sinterklaas is een kinderfeest dat al jaren en jaren in Nederland wordt gehouden en laat dat ook zo blijven met zwarte pieten. Veel winkels durven door dat gezeur geen zwarte piet meer in etalage of in hun folders te zetten. Volgend jaar geen rendieren meer bij de kerstman of misschien geen paashaas meer en geen paaseieren meer.  
Zaterdag was de eerste kampioenenhuldiging van de nieuwe regio B. Velen waren tegen de nieuwe indeling zoals de afdeling dat wilde. Door een onduidelijke stemming was het er net door gekomen. Er is veel onvrede ontstaan en ook was veel spelvreugde weg bij veel leden. Door de slechte weersomstandigheden dit jaar was het voor sommigen de bekende druppel en werden er bedreigingen en wat ik begrijp zelfs geweld gebruikt tegen het bestuur. Iets wat natuurlijk helemaal niet kan en mag gebeuren. Nu is er crisis in het afdelingsbestuur daar er nog maar 2 bestuurders zijn overgebleven. In 2014 was er dus de nieuwe regio B (550 leden). Er was weinig animo om in het bestuur te gaan of te blijven. Alleen Herman Bouwmeester wilde de kar trekken , gelukkig kwam John de Kruijk en Jan Poulich erbij. Eigenlijk te weinig voor een regio bestuur maar het is niet anders. Voorbije zaterdag was de eerste feestavond in het clubgebouw in IJsselstein. Alle kampioenen van iedere tour en de eerste 10 Generalen werden gehuldigd. Verder uitreikingen van koppelrace per tour , derby en de 4-tjes. Ook gingen de hele avond heerlijke hapjes door de zaal. Dus al met al was wat dat betreft een zeer geslaagde avond. Maar toch wil ik even wat kwijt , de opkomst was niet al te best. Sommige verenigingen waren tegen de nieuwe indeling en om dan niet naar deze avond te komen !!  Deze drie bestuurders hebben het hele jaar hun uiterste best gedaan en om dan niet te komen vind ik schandalig. John , Herman en Jan bedankt voor het vele werk wat jullie voor regio B hebben gedaan. Jullie weten ook dat er liefhebbers zijn die jullie vele werk waarderen.
    
Op eigen hok

Het is al weer half november , over een 14 dagen gaan veel liefhebbers weer koppelen om winterjongen te  kweken. Zoals u op de foto kan zien zijn ze er hier klaar voor. Toch wacht ik met koppelen tot maandag 8 december. Tenminste dat is de planning wil dan de doffers in de kweekbakken doen met gelijk een schaal erin. Dan kijken of er fut genoeg is om de duivinnen er bij te doen en anders maar de volgende dag. Wel wil ik een week van te voren ze bij gaan lichten met de bekende tijdschakelaar die ik gebruik. Als ze gekoppeld zijn is het gelijk weer veel werk daar ieder koppel apart zit en iedere dag een schone drinkpot (halve liter) krijgen. We hebben dubbele bakken dus elke dag wisselen en gelijk schoon maken in de schuur voor de volgende dag.
Vorig jaar schreef ik dat ik de duiven wat voor proef wilde gaan geven. Wat ik ze heb gegeven is Doste-Ropa 12% vloeibaar van Schroeder. Dit is een natuurproduct op basis van de Oregano wortel. Een flesje van 300 ml kost € 26,00 het gebruik is 1 ml op 3 liter water dus nog geen 3 eurocent per liter water. Op een bak water waar 1,5 liter water in gaat dus 0,5 ml. De duiven hebben een mooie kweek gehad , zijn super zacht en glimmen altijd als een spiegel zelfs als ze in de rui zijn. Ik vind het heel goed spul en ik blijf het zeker gebruiken. Net als de U200 druppel van Schroeder tegen de luis , één druppel in de nek op de huid en het hele jaar geen omkijken meer naar. De kweekduiven krijgen verder niks , nou niks ze krijgen natuurlijk voer en allerlei van Ronny van Tilburg. Het is al jaren geleden dat de kwekers wat tegen het geel hebben gehad. Nu komen deze niet met andere duiven in aanraking dus dan horen ze uit zich zelf gezond te blijven. Die dat niet kunnen daar is geen plaats voor en deze gaan naar de poelier. Met vliegduiven is het anders die komen in het vliegseizoen iedere week met andere duiven in aanraking en dan moet je heel alert zijn. Dan kom je er soms niet onderuit om ze wat te geven. Daarom ga ik als het enigszins kan iedere 4 weken op controle bij dierenarts Schoenmaker. Mocht er bij de vliegers wat zijn dan wordt er op advies ingegrepen. Niks aan de hand dan hoef / moet je niks te geven.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten