Translate,Home

zondag 9 november 2014

weekbabbel 9 - 16 november 2014

               Ad de JONG  -  HEUKELUM 

                                STAMDOFFER ARNO rechtstreeks Eyerkamp

Plannen maken

Veel van ons duivenmelkers maken plannen hoe we het allemaal willen doen in en op ons duivenhok. Soms hebben we veel plannen , de voorkant van het hok is slecht en moet vernieuwd worden , je wil de verluchting veranderen , lichtpannen op het dak of juist minder , verwarming wel of niet en zo kan je nog meer bedenken. Ja , een duivenmelker laat de hersenen veel over uren maken zodat de duiven in een best hok komen te zitten. We maken vaak veel plannen en soms komt er niets van terecht. Geen tijd of misschien heb je geen zin meer na een druk vliegseizoen. Ook gaan er vaak vele uren zitten in hoe de duiven gekoppeld moeten worden. Sommigen doen daar niet aan en doen het zelfde aantal doffers en duivinnen in het hok en ze zoeken het zelf maar uit. Ik doe dat in ieder geval niet bij de koppels waar ik jongen van wil hebben. Iedereen heeft zo zijn eigen kijk op het hele gebeuren en fijn dat het kan en mag.
Op 22 en 23 november is de NPO beurs in Houten. Mocht u er naar toe gaan dan ziet u misschien iets wat u aanstaat en denkt dat is een verbetering op mijn hok. Wil u wat veranderen dan kan u dat denk ik het best doen voor het koppelen. Veel succes mocht u wat willen verbeteren / veranderen de duiven zullen het zeker fijn vinden. Maar let wel dat iedere verandering nog geen verbetering is. En zo blijven wij duivenmelkers altijd bezig met onze sport …. dag en nacht… jaar na jaar.

Op eigen hok

Deze week zijn ze alleen gisteren (zaterdag) los geweest. Het was niet zo warm maar wel prachtig zonnig weer. Tegen de middag gingen ze er weer graag uit om een poosje hun vleugels te strekken. Het is zo ook wel mooi dat de jonge doffers al weten waar ze in 2015 naar binnen horen te gaan. In het ene gedeelte zitten 6 oude en 10 jonge doffers die op de jonge duiven vluchten zijn mee geweest. In het andere gedeelte zitten enkele vroege jongen en alle latere die twee natour vluchtjes hebben gehad , hiervan zijn er ook 3 van overnacht origine. Hier eigenlijk 2 te veel daarom hangen er enkele kapelletjes zodat ze allen een plaatsje hebben om te zitten. Hier dus enkele meer als reserve indien er gegrepen worden door de roofvogel. Deze twee hokjes gaan in 2x los dan heb ik in ieder geval geen last van vechten in de bakken omdat het twee dezelfde hokken zijn met ieder 16 bakken. Dus in 2015 veel … zeg maar heel veel jaarlingen. Dit jaar veel goede duiven verspeeld of gewond thuis gekomen nu maar hopen dat er enkele jaarlingen hun best doen , we zullen het volgend jaar wel zien hoe het gaat.  

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten