Translate,Home

zondag 3 mei 2015

weekbabbel 3 - 10 mei 2015

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

               Filmpje vliegende jongen 

Jonge duiven

Weer eens wat over de jongen. Enkele weken geleden zijn ze dinsdag en woensdag los geweest. Dinsdagavond 17 van de 60 binnen , velen zaten op daken en bomen in de buurt. Iedere dag kwamen er weer naar binnen en op vrijdag zaten er 45 in het hok. Later zijn er nog enkele gekomen. Toen ze op woensdag voor de tweede keer rond vlogen kwam om 14.00 uur een koppel van een 400 duiven over waar misschien enkele zijn tussen gekomen. De tweede week zijn ze maandag t/m vrijdag los geweest , de oudere gingen al in een koppeltje vliegen. Die er later zijn bij gegaan vlogen door elkaar rond het koppeltje. Zondag 26 april werd ik gebeld door mevr. Olthuis uit Drenthe. Ze was in het bos wezen wandelen en had een pootje met ring gevonden van een jonge duif. Laat dit net het duifje zijn dat Mirjam had uitgezocht , jammer het was een heel mooi doffertje. Mevr. Olthuis bedankt voor het bellen. De voorbije week zijn ze ook maandag t/m vrijdag los geweest en als ik goed tel is het aantal deze week gelijk gebleven. Ze gaan steeds meer in een koppeltje vliegen en duiken en spelen er vrolijk op los , een goed teken. Hopelijk zitten er dit jaar weer wat bruikbare duiven tussen. Vrijdag na het loslaten zijn ze in bad geweest , waar ze graag in sprongen. Net als vorig jaar de rover er tussen gehad en toen de helft weg nu zal ik eens opschrijven uit welke koppels ze nog aanwezig zijn. Ze hebben in de ren en in het rennetje op de klep de omgeving kunnen bekijken , een slimme moet weten waar die thuis hoort. Daar ik genoeg jongen in het hok had waren van de weduwnaars 9 jongen (reserve) in het fondhokje gegaan en deze zijn , nu er wat plaats is , met nog enkele latere bij de jongen geplaatst. Donderdag 7 mei is het in manden voor Nanteuil en dan zal ik op vrijdag eens proberen om de jongen in de mand te zetten en gelijk noteren welke er nog zijn. Ook schrijf ik dan op hoeveel pennen ze hebben gestoten. Heb er als ik zo kijk enkele gezien die al 5 pennen hebben gegooid ondanks dat ze vanaf de zomertijd zijn verduisterd. Als ik ze dan toch bekijk dan krijgen ze gelijk een druppel tegen de luizen al kan ik op dit moment nog geen luisje ontdekken. Toch maar doen heb je er het hele jaar geen omkijken meer naar.

Op eigen hok

Op 2 mei hadden we st Quentin 256 km op het programma staan. Alle zomer jongen van vorig jaar waren ook mee even eens enkele overnacht duiven. Allen stonden ze voor concours al weet je dat de zomer en overnacht duiven geen potten kunnen breken. Daar het een oosten wind was zit je hier ook niet helemaal goed. Doordat er een regenfront naderde gingen de duiven om 8.00 uur op de vleugels. Om 11.23 kwam een duivin uit het westen en was snel binnen. Daarna de duivin die vorige week de eerste was en deze bleef vliegen. Toen er 16 in het hok zaten waren dat 10 van de 13 doffers van hok 1 , 5 van de 8 oudere duivinnen en 1 van de 19 zomer en overnacht duiven. Zaterdagavond waren er nog 3 onderweg , de jaarling doffer was zondagmorgen om 8.00 weer present. De 2 zomer jongen zijn nog onderweg. In de club werd begonnen met de 6e , in B2 met de 56e en in B Totaal met de 127e , zie voor de volledige uitslag bij Labels Uitslagen 2015. Donderdagavond is het al inkorven voor Nanteuil 342 km. Met aanleveren vorige week hadden velen dit liever op vrijdag gehad. Nanteuil 342 km kan men niet halen op vrijdag maar Pt Maxence 333 km kan wel !!!!! 

Ongenoegen

Veel ongenoegen is er ook bij de leden dat er geen verandering komt in de teletekst vluchten. Wat ik begreep was het vorig jaar november een mededeling van het bestuur om de TT vluchten zo te doen en was het geen besluit. Om dit niet terug te draaien zeg ik dom dom dom. Teletekst is spelvreugde voor een liefhebber die eens een vroege duif draait. Dan maar kijken op site NPO zegt het bestuur , maar heren veel oudere liefhebbers hebben geen internet , op SBS6 kunnen deze liefhebbers en veel niet liefhebbers het wel zien. Als een liefhebber die bij de middenmoot hoort eens een vroege duif krijgt en op TT komt zie je hem glunderen van oor tot oor als een klein kind dat een lekker ijsje krijgt. Prachtig toch , nu wordt dit ons weer afgenomen net als Nationaal Orleans dat ons is afgepakt. Veel wordt er geschreven het is 5 voor 12 voor de duivensport , door dit zo weer te doen kom je nog dichter bij twaalven.  

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten