Translate,Home

zondag 25 oktober 2015

weekbabbel 25 okt - 1 nov 2015

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

      Let op , we hebben een nieuw email adres.
      Het is nu :  addejongheukelum@hotmail.com

                    Vijver dicht nu geen vis meer voor de reiger !
Van slag

Zoals we deze week weer hebben kunnen zien of aan de uitslagen hebben kunnen zien is het nederlands voetbal van slag. Het is zonde van de tijd om naar te kijken. Gelukkig hebben we meer zenders en is voetbal uit België en Duitsland ook te zien. Niet dat dat allemaal top is maar dooreen genomen toch wel heel wat leuker om naar te kijken. Op dit moment zijn mijn favoriete programma’s K3 zoekt K3 en op de maandagavond Dokter Tinus. Als ik het goed heb komt in de 5e aflevering dat is a.s. maandag duiven voor in het programma. Allemaal kijken om half negen op SBS 6.
Het voetbal is net als de duivensport van slag. Deze week is naar buiten gekomen dat de NPO en Pigeonvillage eruit zijn gekomen. Wat ons dat heeft gekost mogen de leden niet weten. Nee , we mogen niet weten waar ons geld iedere keer naar toe gaat. Belachelijk natuurlijk dat wij als leden dat niet mogen weten. Ik dacht dat NPO bestuur voor openheid zou staan. Het lijkt op de partijen in Den Haag voor het stemmen beloofd men van alles. Na de verkiezingen is men daar snel het beloofde vergeten. Wat nu de affaire met PV heeft gekost zal toch zeker in het jaarverslag te zien zijn. Of moet men het daar weg moffelen zodat het gissen blijft. Er gaan geruchten wat voor bedrag men aan PV zou moeten betalen. Zou een bedrag met veel nullen zijn.

Van slag zijn zeker de familieleden en vrienden van de bejaarden uit Petit-Paleis-et-Cornemps die vrijdagmorgen een dagje uit gingen. Gezellig een dagje uit maar enkele kilometers op weg en dan …. een verschrikkelijk ongeluk. Van de 48 bejaarden die in de bus zaten zijn er 41 omgekomen. Ook de chauffeur van de vrachtwagen en zijn zoontje van 3 zijn slachtoffer geworden. Beide voertuigen zijn helemaal uitgebrand. Wel iets om stil van te worden. Die families en vrienden zijn van slag. De 23e oktober 2016 zullen zij nooit vergeten. Veel sterkte aan de nabestaanden.

Weer normale tijd

We leven nu weer in normale tijd nu de klok weer is terug gezet. Voor mij hoef het niet. Het is ingesteld om energie te besparen. Ook heeft men een langere avond. Als men dat zo graag wil ga dan een uur eerder beginnen met werken dan heb je het zelfde effect. De zon komt echt geen uur eerder op. Met duiven lossen houd men daar meestal ook geen rekening mee. Zeg daarom zelf vluchten uit België niet voor 10 uur (is 9 uur) los mits het goed weer is. Komt er een storing aan dan wel vroeg los. Met heel de dag goed weer liever nog wat later los. Maar daar hebben tegenwoordig veel liefhebbers en lossingscommissies weinig of geen geduld voor.

Op eigen hok

Zoals bij iedereen is het rustig op het hok. In het begin van de voorbije week regelmatig een beetje regen of motregen en vanwege de rui durfde ik ze niet los te laten. Als ze nat zijn kunnen ze mogelijk niet zo snel weg komen mocht er een rover langs komen. De laatste 10 dagen zijn er dus geen duiven los geweest. Vrijdag en zaterdag zijn de duivinnen en de zomer jongen waar ook de doffertjes nog tussen zitten weer los geweest. De doffers beginnen zich al te tonen en lopen achter de oude duivinnen aan. De komende week zou het aardig weer zijn dus kunnen ze iedere dag de vleugels strekken.
Zoals op de foto is te zien is de vijver dicht. De reigers die er bijna iedere dag waren kunnen hier nu geen vis meer halen. Ze hadden er de laatste tijd heel wat uit gehaald. Het ergste was dat als ze aankwamen vliegen en soms op het hok gingen staan. Als de duiven in de ren zaten schrokken ze zich een hoedje en wisten ze niet hoe snel ze naar binnen moesten komen. Als ze weer in de ren zaten en er vloog een mus langs dan zaten ze gelijk met lange nekken te kijken. Een duif die bang en schrikkerig is dat is ook niet plezierig en ik denk dat het niet goed is om ze hok vast te maken. Nu er niks meer is te halen hoop ik dat de reigers zich niet meer in de tuin en/of op het hok laten zien. Kunnen de duiven weer rustig in de zon gaan liggen na een heerlijk bad.
Goede gezondheid en hou je haaks.

Let op , we hebben een nieuw emailadres.

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten