Translate,Home

zondag 4 oktober 2015

weekbabbel 4 - 11 oktober 2015

              Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                 Jeroen de Stercke op bezoek in Heukelum

Bezoek uit België

Zaterdagmiddag kwam Jeroen De Stercke met ouders en broer een bezoekje brengen. Jeroen had twee jaar geleden een jaarling duif van mij opgevangen. Hij stond toen ineens voor de deur om hem terug te brengen. De hele familie was naar het Elvis museum in Culemborg geweest. Hij vond de opvanger een mooie duif en heeft hem weer mee naar Brakel (België) genomen. Ik heb regelmatig contact met Jeroen via de mail gehouden. Voorbije zaterdag 3 oktober ging hij met zijn familie naar de molens in Kinderdijk kijken toch niet zo ver van hier. Een mooie gelegenheid om een bezoekje te brengen aan ons. Jeroen heeft dit jaar voor het eerst met enkele jongen van Adje (zo noemt hij mijn opvanger) met de vluchten mee gedaan en ze hebben al mooie prijzen gevlogen. Heb hem nu twee mooie koppeltjes gegeven uit de kwekers waar hij mee kan gaan kweken in 2016. Ik hoop dat hij er bruikbare duiven uit mag halen. We hebben enkele gezellige uurtjes gehad met familie De Stercke. Zonder jeugd geen toekomst en daarom wilde ik Jeroen graag helpen met enkele duiven. Veel succes met in de eerste plaats je studie en natuurlijk ook met de duiven. Je duiven zijn een mooie ontspanning naast je andere activiteiten , geniet er van.

Op eigen hok

Wat ruien de duiven hard , nu zeker met het mooie weer deze week. Veel zon met overdag een mooie temperatuur voor de tijd van het jaar , de nachten zijn al best koud. Alle duiven zijn weer 2x in bad geweest deze week. Ook mochten de 25 korte vlucht jongen vanaf maandag naar buiten. Ze waren nog niet los geweest daar was nog niks van gekomen. Ze mochten nu gelijk los met de jonge duivinnen waar dit jaar mee is gevlogen. s’Avonds zaten er 6 in het hok en er zaten er in bomen of op daken in de buurt. Elke dag kwamen er weer een paar bij. Zaterdag stond de teller op 19 waarvan één gewonde op de rug. Ook vlogen er nog enkele rond. Mogelijk zijn er ook gesneuveld door de roofvogel maar dat weet je niet zeker. Nu het nog lekker droog is zullen we lavendel gaan knippen om dit in het hok te hangen tegen motjes. Nu is het dit jaar zo dat nu de heg achter het hok weg is er bijna geen vliegjes en motjes in het hok zijn. Dus dat is weer een voordeel. Nu nog het hok weer goed zien te krijgen.  
Kreeg een mail van de Goldenrace van regio 4 van Afdeling 7 van de vlucht Troyes. Dit was nog een asduif race en hierop had A van Zomeren de 2e en C van Woerkum de 7e duif. Dus beide brachten nog wat euro’s naar speler en kweker. Je mag met 2 duiven meedoen en dat ze beide hun best hebben gedaan voor hun nieuwe baasje vind ik heel fijn. Heb dit jaar al 26 nieuwsbrieven ontvangen van de organisatie met nieuws en uitslagen. Bij de uitslagen staat bij de eerste tien een foto van speler en kweker. Veel werk maar dat wordt door de deelnemers zeker gewaardeerd. 
Goede gezondheid en hou je haaks.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten