Translate,Home

zondag 21 februari 2016

weekbabbel 21 - 28 februari 2016

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                         Gezellig samen op de jongen.

Trouwe lezer

Had onlangs een mail gekregen van een trouwe lezer van de babbel. Hij wilde graag met me kennis maken. We hebben een afspraak gemaakt en voorbije donderdagmiddag is hij op bezoek geweest. Vroeger heeft hij ook duiven gehad , nu al een hele tijd niet. Toch houd hij de duivensport in het oog en volgt het op internet. Eens het duivenvirus gehad dan blijft het bijna altijd kriebelen. Ook al konden we elkaar niet we hebben lekker gebabbeld over de mooie duivensport. Ook zijn we naar de hokken geweest en hebben de duiven bekeken. Meneer was goed op de hoogte zo wist hij ook dat er mogelijk een bijna geheel nieuw NPO bestuur kan komen. We dachten beide dat het voor het mogelijke nieuwe bestuur een zware taak zal worden. Er kan dus een frisse wind door onze organisatie gaan waaien. Hopelijk komen er bepaalde vluchten terug op ons programma. Zoals u al verwacht had denk ik aan het grootste en mooiste concours te wereld Orléans jonge duiven. Maar goed alles kan niet in één keer. We zijn in ieder geval benieuwd naar de afloop van de NPO vergadering.

Op eigen hok

Bij de vliegduiven is het de voorbije week goed gegaan. De jongen groeien goed. Toch zal ik blij zijn als de doffers weer los in het hok zitten. Zaterdagmorgen het eerste hok van 16 koppels vliegduiven open gezet. Er was wel bewolking maar droog , ze gingen af en toe hun rondjes maken. Toen ik ze naar binnen wilde halen bleven er zeven buiten. Later ging het wat regenen en lagen ze met de vleugels omhoog op het dak. Twee zijn er later nog naar binnen gegaan. Toen het bijna donker was ben ik wezen kijken en er waren er nog steeds vijf buiten hiervan 4 duivinnen. Heb nog geroepen maar ze vertikten om te komen. Heb het hok dicht gedaan. Ze mochten in het poortje waar de nonnen vorig jaar naar binnen gingen waar ze droog en uit de wind konden zitten. Zondagmorgen kwamen ze daar ook naar binnen en gingen ze door de schuifdeur weer naar hun jong. Het was hier regen anders hadden ze daar niet naar binnen mogen gaan maar in hun hok waar ze dit jaar thuis horen.
Het fondhokje stond leeg en daar hebben we de zomerjongen 2015 in gedaan. Ze zaten heel de winter bij elkaar in het nonnen hok. Nu hebben ze daar een broedbak en kunnen ze een nestje gaan maken. Als ze hebben gelegen komen er kunst eieren onder. Wil bij deze geen jongen dit jaar. In iedere bak zaten al snel twee duiven , kijk later wel eens welke koppels er zijn gevormd. Nu maar hopen dat het goed weer is om ze om beurten los te laten. Goede gezondheid en hou je haaks.

Ons email adres is :  addejongheukelum@hotmail.com
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten