Translate,Home

zaterdag 27 juni 2020

weekbabbel 28 juni - 5 juli 2020

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                         Toekomstige voor de kweek
Losser

Gelukkig zijn de corona maatregelen versoepeld. Voor sommigen misschien nog te weinig. Hopelijk gaat het allemaal goed en gaan we niet hutje mutje bij elkaar staan. Laten we voorlopig nog rekening houden met wat afstand tot elkaar want we willen toch niet weer in lockdown gaan. De voorbije week hebben we net geen eerste hittegolf gehad. Het was wel erg benauwd vanwege de hoge luchtvochtigheid. In de morgen kon je de duiven nog los laten om te trainen. In de avond was het wel erg warm voor de dieren. Liet je ze los dan zitten ze na enkele rondjes met de bek open op het dak. Dan kan je ze beter binnen houden. In mijn glorie jaren kwamen ze soms maar 1 of 2 keer per week los en met de vluchten waren ze op tijd. Zelf laat ik ze tot nu toe 1x per dag los. Heel de voor de middag gaan er om beurten duiven los , van geslenter op het dak daar heb ik een hekel aan. Blijven er een paar buiten klieren dan loop het schema wat uit. Eerst binnen voor de volgende groep naar buiten gaat. Heb 4 groepen nl. doffers , duivinnen . vroege jongen en latere jongen.
Op eigen hok

Korte vlucht duiven :
Er zijn vrijdagavond 20 duiven mee gegeven naar Maxence 333 km. Zaterdag zou het minder warm met een ZW wind zijn. Voor oude duiven zou het geen probleem moeten zijn. Om 9-00 uur zijn ze gelost. Deze kwamen alle weer uit het noorden terug. Een heel verschil met de fonters die wel uit de goede richting kwamen. Komen ze uit de verkeerde richting dan ben je al kansloos. Begin in de club met de 37e tegen 542 duiven en 8 in de uitslag ( 1: 4 ). Zaterdagavond waren er nog 3 onderweg. Een doffer van 2018 zat zondag om 8.30 weer op de klep. Voor de komende week staan er 2 vluchten voor de korte vluchtduiven gepland. Namelijk Niergnies vitesse en Salbris dagfond. Ook kan er maandagavond in gemand worden voor een africhting met de jongen. Dus een druk weekje als je aan alles mee wil doen.

Overnachtduiven :                                                                                                                                                           
De 20e juni zijn de overnachters mee geweest naar Maxence 333 km. Met een ZZO wind werden ze om 6.45 uur gelost. De eerste arriveerde om 10.19 daarna 10.21 – 10.25 – 10.29 – 10.34 – 10.35 – 10.40 – 10.44 enz om 11.18 waren er 17 van de 25. Ze kwamen alle één voor één en dat is vind ik mooi voor overnachtduiven. Zo leren ze veel om in hun uppie naar huis te vliegen. De twee die ik vorig jaar als jong heb laten ophalen waren deze keer de laatste twee. Dat geeft niet een volgend keer zijn ze misschien bij de eersten. Ben weer tevreden over de mooie aankomsten van de overnachters. Vrijdag na het weer te hebben bekeken op verschillende sites de fonters in Hank in wezen korven. Om 8.00 uur zijn ze in Sermaises 445 km gelost. Er kwamen 2 duiven gelijk om 12.22 uur. Ze kwamen heel goed , in een half uur waren er 14 van de 24 aanwezig. Binnen een uur waren het er 21. Al deze duiven kwamen wel uit de goede richting. Deze hebben weer een mooie africhting gehad. Men kan de Napoleon duiven op de volgende link melden  https://www.duivensites.com/hank  De meldingen die door zijn gegeven kan u bekijken op de volgende link  https://www.duivensites.com/hank/meldinglijst.php   Ik had zelf de eerste 5 duiven doorgegeven.  Op naar komend weekend. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten