Translate,Home

zondag 20 maart 2016

weekbabbel 20 - 27 maart 2016

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                         Adjes duivencontainer
 Goldenrace

Dit jaar doe ik weer mee aan de Goldenrace van regio 4 van Afdeling 7. Het is alweer de 5e editie van dit evenement dat perfect is geregeld door Willem van Maren , Rini van den Bogaard en Maurice van der Kruk. Er zijn dit jaar al 3 verkopingen geweest van duiven die mee doen. Op 26 maart is de laatste verkoop in Ammerzoden en daar gaan de 2 jongen die er voor gekweekt zijn naar toe. Beide jongen met speciale ringen zijn prachtig opgekomen. Als je ze een ring omdoet weet je niet hoe de kweek gaat. Heb zelf veel vertrouwen in deze jongen. Het is natuurlijk wel afwachten of er liefhebbers zijn die er ook wat in zien. Laten we hopen dat ze het bij de nieuwe eigenaar goed blijven doen en de vluchten met goed gevolg kunnen vliegen. Over 5 maanden weten we hoe het is gegaan.

Nieuw NPO bestuur

Bijna een geheel nieuw NPO bestuur hebben we. Laten we hopen dat er niet meer van die geld verslindende projecten gebeuren als die we de laatste jaren hebben gehad. U weet nog wel van de opvanghokken en pas van de Nationale rekenaar dat ruim een half miljoen euro heeft gekost. De duivensport had dit geld op een veel betere manier kunnen besteden. Zoals bijvoorbeeld promotie hokken bij scholen , een duivenfilm , hokjes bij beginnende jeugdleden , promotie bij 50 + ers , meer positief nieuws in de media en/of kranten. Hopelijk kan het nieuwe bestuur onder leiding van Maurice van der Kruk een mooie koers gaan varen en de duivensport weer op een goede manier op de kaart zetten. Veel succes jongens.

Op eigen hok

Het blijft allemaal toch een beetje koud. Toch zijn de duiven zaterdag weg gebracht voor een lap vluchtje met de oude vouwwagen die is omgebouwd tot duivencontainer. Zo heb ik de duiven niet meer in de auto , beter voor de longen. Het was zaterdag om 12.00 uur zwaar bewolkt en 7 graden met bijna geen wind bij het los laten. Ze bleven eerst rondjes vliegen op de losplaats dus zelf richting huis gegaan. Toen ik thuis kwam waren ze er nog niet. Maar dat is nog niet zo erg. De trek moet er natuurlijk nog op komen. Over bijna 20 km deden ze een half uurtje. Eerst een koppel en daarna nog enkelen wat later. De jaarlingen bleven nog even vliegen. Met in manden waren ze niet getoond alleen konden ze even in de schaal gaan liggen zodat ik ze makkelijk kon pakken. Vooral de jaarlingen moeten nog leren dat de duivin op hun zit te wachten. Na enkele keren horen ze het toch wel te weten. Opvallend was dat de vier overnacht jaarlingen bij de laatste zaten. Maar goed de volgende keer is het misschien weer anders. Goede gezondheid en hou je haaks.

Ons email adres is :  addejongheukelum@hotmail.com
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten