Translate,Home

zondag 27 maart 2016

weekbabbel 27 maart - 3 april 2016

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                       Jongen 993 en 994 voor Goldenrace

Wat een week

Toch diep treurig wat er deze week  is gebeurd in Brussel. Aanslagen op vliegveld en in de metro. Je kan zeggen dat je op het verkeerde moment op de verkeerde plaats bent. Het zal je maar gebeuren. Je zou fijn op vakantie of naar huis gaan en dan wordt dit gedaan door een paar gekken die andere ideeën hebben dan dat wij in Europa hebben. Als je verder in de wereld kijk dan is er heel veel leed. Er wordt gezegd we moeten doorgaan met leven en dat is ook wel zo. Je moet maar een dierbare hebben verloren dan blijf dit je hele leven bij je. Als je bij al dat leed stil blijft staan dan heb je geen leven meer. Wij duivenmelkers kunnen bij onze gevleugelde vrienden tot rust komen. We kunnen blij zijn dat van een ouwe rakker dit keer de eieren goed zijn. Of dat we rustig bij de jongen zitten en dat ze op je komen zitten. Daar kan je dan van genieten en blijft het wereldnieuws uit je gedachte. Zo is duivensport meer dan alleen vliegen maar ook een soort van therapie om tot rust te komen en te ontspannen.

Naar Tiel

Voorbije zaterdag zou de laatste verkoop in Ammerzoden zijn maar door de te verwachte drukte is men uit geweken naar Tiel. Het was de laatste kans voor de leden van Regio 4 om een duif te bemachtigen om met de Goldenrace vluchten mee te doen. Had zelf twee super mooie jongen gekweekt. De ene is gekocht door W D van Tuil en de andere door Evert van Steenis. Het is nu weer spannend voor alle deelnemers met het loslaten van deze jongen. Laten we hopen dat ze allemaal over blijven zodat ze met alle racen mee kunnen doen. Met de inleg van de gekochte ringen en de verkochte jongen zal het wel weer een mooi potje zijn die verdeeld gaat worden onder de beste duiven van dat moment. Via de nieuwsbrief worden de liefhebbers keurig op de hoogte gehouden. Organisatoren veel sterkte met het vele werk en deelnemers allen veel succes in 2016.  

Melden duiven

Nu het seizoen voor de deur staat kan je op site  www.duifmelden.nl  kijken bij de afdelingen of er duiven zijn gemeld. Al word er bij veel afdelingen weinig of helemaal geen gebruik van gemaakt. Alleen in Friesland worden er heel veel gemeld. Is Friesland nu de bakermat van de duivensport ?  Ik kijk daar vaak naar de meldingen tenminste als ik niet op mijn eigen duiven staat of zit te wachten. Zou leuk zijn als dit bij de compuclub ook zou kunnen. Zou zeker een plus puntje zijn. Als er duiven zijn willen duivenmelkers nou eenmaal graag weten of ze er een beetje bij zitten en dan is zo’n meldingssite een mooi middel.

Op eigen hok

De oude doffers zijn enkele keren weg gebracht naar Geertruidenberg bijna 20 km hemelsbreed. Breng ze liever 2x naar 20 km dan 1x naar 40 km. Het wegbrengen is bedoeld dat de jaarlingen het spelletje weduwschap door krijgen. Het is nog niet heel erg warm geweest dus als ze thuis komen staat de Polarheat infrarood verwarming op 14 graden. Ook kijk ik met het wegbrengen eerst op buienradar dat ze niet in regen terecht komen en dat is aardig gelukt. Gelukkig deze week weer temperaturen in de dubbele cijfers. Zaterdag 2 april hebben we hier de eerste africhting mogelijk uit Minderhout , je weet maar nooit. Vorig jaar zijn de stations ook regelmatig veranderd en dat geeft niet als het maar een mooie losplaats is. Eerdere jaren hoorde je dat Nanteuil , voor hier 342 km , de mooiste losplaats was van Frankrijk. Deze losplaats staat zeg ik dan helaas niet meer bij ons op het programma. Iedereen een zeer succes vol seizoen toegewenst met mooie vluchten en de gehoopte vroege prijzen. En vergeet niet om op iedere vlucht de eerste prijswinnaar te feliciteren. Goede gezondheid en hou je haaks.

Ons email adres is :  addejongheukelum@hotmail.com
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten