Translate,Home

zondag 15 mei 2016

weekbabbel 15 - 22 mei 2016

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                    Jongen trainen met prachtig weer

Teletekst vluchten

Dit jaar zijn er geen teletekst vluchten op de vitesse. Sommige vinden het prima maar ik vind dat een sprinter ook die kans moet hebben om die eer te krijgen bij een vroege duif. Is een vitesse vlucht tegen 10.000 of 20.000 duiven minder waard dan een overnacht vlucht met 1.000 of 2.000 duiven. Iedereen zijn spelletje. Zou zelf van iedere tour 3 vluchten plaatsen. Gelijke monniken gelijke prestaties. Het is zo dat 80% van de liefhebbers vitesse en midfond spelen en die hebben maar een paar midfond vluchtjes om zich in de kijker te spelen. Het vorige NPO bestuur heeft de teletekstvluchten afgeschaft. Gelukkig was er vorig jaar een initiatief gekomen zodat het op pagina 862 van SBS6 kwam te staan. Dit jaar komt het daar weer op te staan.
Wat een ontknoping vorige week met het voetbal. Ajax dacht even over de Graafschap heen te lopen maar dat gebeurde niet. Wat een afknapper voor de Ajax fans. Nu wel een onverwacht feest voor PSV. Hoorde dat Sjaak Swart (Ajax) de Graafschap spelers de schuld gaf vanwege hun spel , kleinzielig toch. Cruyff zou gezegd hebben als je zelf geen of te weinig doelpunten maak dan laat je punten liggen. Dan is het nu zo dat je daardoor geen kampioen bent geworden. Zou mooi zijn als volgend jaar eens een subtopper kampioen zou worden.

Op eigen hok

Hoorde van enkele liefhebbers dat de duiven niet of niet graag in bad wilden. Wat is de oorzaak hiervan. Ik weet het niet , hier gaan ze normaal gesproken op dinsdag nadat de doffers en de jongen zijn los geweest in bad. Zo ook voorbije week , ze zaten er zo in. Een woensdag bij de doffers mooi wat dons op de mest , dus een goed teken. Toen ik woensdagavond de doffers binnen wilde halen vlogen ze niet allemaal rond. Toch maar naar binnen halen om 18.00 uur. Er ontbraken er een stuk of tien. Hoorde wat kabaal in het jonge duiven hok en ja hoor , Adje had vergeten om het jonge duivenhok dicht te doen. Nu zaten ze daar achter de vrouwen aan. Weer een heel gedoe om ze er weer uit te halen. Misschien extra motivatie ?  we zullen het zien.
Vrijdagavond zijn 20 doffers mee gegaan naar Pt St Maxence 333 km. In Maxence en Creil zijn zaterdag geen duiven gelost ook de Belgen niet. Deze duiven stonden dus op de verkeerde dag op de verkeerde plaats. De andere afdelingen die noordelijker stonden en wel gelost zijn voor een vlucht van 300 – 380 km hebben een concoursduur van 25 tot 40 minuten en geen verliezen. Prima gegaan met deze flinke noorden wind. Alleen de vluchten uit Sens hadden een minder snel verloop dan de noordelijkere losplaatsen. Het is dus voor ons weer zondag geworden. Ik weet dat je het niet iedereen naar de zin kan maken , vele hadden ze graag los gezien maar het moet wel kunnen. We hebben graag onze duiven terug , toch. Duiven kunnen veel hebben. Mocht het later een keer niet mee zitten dan hebben vooral de jaarlingen het vaak moeilijk. Dit komt ook doordat de jonge duiven vluchten veel te kort zijn. Dit jaar heb ik volgens het programma van de 10 maar 3 (drie) vluchten boven de 228 km !!  Jongen moeten kilometers maken om zich later beter te kunnen oriënteren en om doorzettingsvermogen op te bouwen , tenminste dat denk ik. Maar ach , wie ben ik , ik heb pas 41 jaar duiven.
De 12.797 concoursduiven plus vrachtduiven van afdeling 7 zijn zondagmorgen om 8.00 uur gelost in Pont Saint Maxence. Nu in Frankrijk en België een meest westen windje , in Nederland meest zwak noordwest. Had zelf liever kopwind gehad zoals zaterdag. Maar goed … ze zijn onderweg. De duivinnen zitten al te wachten. Nu maar hopen op een vroege en dat de rovers die meestal vanaf 11 uur hun rondjes zweven ver genoeg van het hok zijn zodat de duiven snel naar binnen komen. We zullen het beleven , later meer over de afloop van de vlucht , succes.
Als eerste kwam de 5-627 zoon Ontsnapte x dochter Shakira , hij bleef enkele rondjes maken , viel op de klep en naar binnen. Toen de trengels net waren gevallen doken er 3 gelijk op de klep. Dacht dat het weleens vroege duiven konden zijn. In de club werd de eerste verspeeld met 5 seconden. Het werd nu 2 – 3 - 4 en 5 en 10 van de 20 in de uitslag. Dat het alle 4 kopduiven waren bleek later op de uitslag. In B2 stond dit viertal op de plaatsen 6 - 7 - 8 en 9 tegen 2629 duiven. Op de regio B uitslag is het ook 6 – 7 – 8 en 9 geworden tegen 4867 duiven. Het was de eerste midfond vlucht van de afdeling , tegen 13.011 duiven staan ze daar op plaats 12 – 14 – 15 en 16 met nog 1 vereniging die nog moet doorsturen. Dus best tevreden dat zal u wel begrijpen. Nu maar weer op naar komende zaterdag voor de tweede midfond uit Melun 394 km
Goede gezondheid en hou je haaks.

Ons email adres is :  addejongheukelum@hotmail.com

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten