Translate,Home

zondag 15 maart 2020

weekbabbel 15 - 22 maart 2020

              AD de JONG  -  HEUKELUM
                                  Bedolven onder de makke jongen van 2e ronde 2020
Corona

In heel de wereld is het corona virus het gesprek van de dag. Hele gebieden worden van de buitenwereld afgesloten. Heb je griep weet je niet of het de gewone griepvirus  of het coronavirus is. In Nederland mogen er geen bijeenkomsten zijn van meer dan 100 mensen. Veel bijeenkomsten zijn net als de ledenraad van de NPO afgelast of uitgesteld. De scholen waar er veel meer op zitten blijven nog open. Vindt dit wel kort door de bocht. Kinderen zouden het virus minder overbrengen. Klets koek denk ik dan , zij kunnen het best wel over brengen lijkt mij. Ik had de vakantie wat langer gemaakt en de deuren dicht gehouden. Maar goed ik ben maar een gewone boer geweest en zal het wel mis hebben. De regering houd zich vast aan het RIVM en niet aan de artsen ed. Ik denk dat de RIVM het mis heeft gehad. Vraag maar eens aan de boeren wat ze van het RIVM vinden. Vandaag (zondag) is er weer bespreking om de scholen als nog te sluiten , is 2 weken te laat !!  Dennie een kleinzoon zit de hele dag in school en mocht niet gaan trainen voor het schoolvoetbal. Wel in de klas op elkaars lip zitten en niet in de open lucht een potje voetballen. Hier in de winkels is het hamsteren geblazen. Bijna of niks meer te krijgen van brood , potjes groenten , blik eten , rijst , pasta , toiletpapier enz. Net of dit laatste zo belangrijk is. In mijn jeugd veegde je je kont af met de Gecombineerde een streek krantje. Ik hoop dat het snel over is. Of we met de duiven begin april kunnen gaan vliegen is ook maar weer de vraag. In België mag voorlopig tot en met 3 april niet gevlogen worden. Nu geen vogelgriep maar het coronavirus. Hier in de club is zaterdag alles klaar gezet voor de start van het seizoen. Het was weer even leuk om elkaar te zien , vooral met de vele nieuwe leden die we nu hebben. Wij hebben er weer zin in.
Op eigen hok

Kom ik in het hok dan is het vechten om een plaatsje zeker met schoon maken. Dit is bij de oudere weer te danken aan het Freuleke en bij de 2e ronde aan de Koffiedrinker. Wil ik uit het hok gaan dan zet je er één af en voor je er erg in heb zit er weer een andere op je schouder. De oudere jongen zijn woensdagmiddag voor de eerste keer los geweest. Ze gingen alle naar buiten en enkele vlogen wat kleine rondjes. In eens schrokken de meeste weg ook doken er enkelen naar binnen. Ben zelf ook maar naar binnen gegaan voor een bakkie koffie. Ik zag er telkens weer wat vliegen en naar het hok gaan. Dus weer tijd om ze naar binnen te halen. Toen ik naar het hok liep zat er een heel koppel op het hok en ineens viel bij de buurman een bak van een kraan op de grond en alles weer de lucht in. Zullen ze toch aan moeten wennen. Om 16.00 uur was ongeveer de helft weer binnen. Een heel koppel zat bij de buurman op de loods. Ze zoeken altijd in het begin een hoog punt op en dat is de loods. Van lieverlee kwamen er weer naar het hok. Om 19.00 uur zaten er 34 van de 41 binnen. Dus 7 hebben hun eerste overnachting gehad.  Donderdag kwamen er 2 met de overnachters naar binnen. s’Middags de jongen weer los en 36 in het hok. Er vlogen er nog enkele om het hok maar kwamen niet naar beneden. Nu zondag vliegen er nog buiten maar hopen dat ze nog komen. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten