Translate,Home

zondag 31 juli 2016

weekbabbel 31 juli - 7 augustus 2016

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                  Op duiven wachten even later regen
 Zwarte zaterdag

In Frankrijk was het zwarte zaterdag dit door het drukke verkeer en vaak de vele ongelukken vanwege de start van de vakantie. Zo was het voor de duiven althans een verregende zwarte zaterdag. Er kwamen volop buien in zuid Nederland vanuit het westen. De wind ging ook nog liggen zodat de buien bleven hangen , daar kwamen de duiven in terecht. Het resultaat was een wisselvallig verloop. Had je geluk dat het bij jouw droog bleef dan kwamen er duiven. Zat je in de soms plens regen dan kwamen er geen of weinig duiven door. Gevolg met afslaan om 19.30 uur dat er nogal wat jongen niet present waren. Door dit miserabele weer van dit jaar zitten al veel liefhebbers in een dip. Na zo’n vlucht met de jongen is die alleen maar groter geworden. Blijft het weer het hele jaar zo dan gaat dit gegarandeerd veel liefhebbers kosten. Aan het weer kan je niets doen. Met het lossen kan je bijsturen en dat zal zo goed mogelijk gebeuren. Maar helaas loopt het niet zoals men denkt dat het loopt. Toch zijn er op iedere vlucht weer winnaars en die feliciteren we met hun vroege duif. De vluchten uit Perpignan en Cahors zijn goed verlopen. Dit zijn natuurlijk oude duiven met meer kilometers en met blijkbaar meer uithoudingsvermogen. Op die vluchten draait men wel jaarlingen terwijl op de flut vluchtjes het veel jaarlingen laten afweten en/of weg blijven. Heb al meer gezegd als jong moeten ze kilometers maken en dan uit de beste gaan kweken. Nu kweek je uit korte mooi weer duiven , gebeurd er wat dan is Leiden in last. We kweken allemaal duiven die als het niet helemaal meezit niet meer naar huis kunnen komen. Daar moeten we vanaf , we willen toch duiven die bij ieder weer naar huis kunnen komen.

Op eigen hok

Er zijn 23 jongen mee gegaan naar Niergnies 228 km  in de hoop dat het weer wat mee zou werken. Maar nee dus , plaatselijk hevige regen met hagel. De jongen zijn om 12.45 uur gelost. Zei al tegen een liefhebber het gaat vandaag niet over prijs vliegen maar over thuis komen !!  Ze hebben veel nattigheid gehad , dit was wel te zien aan de rode neusdoppen. Na verschillende rondjes liep de eerste om 15.45 uur naar binnen. In een uur tijd zaten er 8 in het hok. In het volgende uur kwamen er 5 bij en daarna was het 1,5 uur wachten op nummer 14 ( 19.11 uur ). Voor 20.15 uur waren er  toch nog 4 bij gekomen , nog vijf. Gemiddeld was nog wel één derde onderweg. Zondagmorgen voor 8.30 uur waren er 3 bij gekomen.  Nu ik dit type is het zondagmorgen 10 uur en nu nog twee te gaan. De uitslagen staan op de blog al was dit niet zo van belang. Thuis komen wel als je volgend jaar  nog mee wil blijven doen.
Deze week de laatste overnacht vlucht Bergerac hier gaat de enige jaarling doffer mee naar toe die ik nog heb. Op Periqueux had hij een mooie prijs behaald althans voor mijn doen. Hopelijk laat hij zich weer zien.
Ook hebben we nog de reserve dagfond vlucht dit omdat Vierzon was afgelast. Deze waren terug gekomen naar Maxence en nu wil men deze wel tellen voor het generaal. Kan toch niet er zomaar een vlucht bij tellen. De reserve vlucht telt toch mee … Vierzon afgelast is afgelast. Maar ach , bij afdeling 7 kan blijkbaar alles.
Of de jongen komend weekend meegaan valt nog te bezien , misschien blijven ze wel zitten voor de natour.
Goede gezondheid en hou je haaks.

Ons email adres is :  addejongheukelum@hotmail.com
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten