Translate,Home

zondag 21 juli 2019

weekbabbel 21 - 28 juli 2019

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                         Links doffer van Auke Rekker en  rechts de Jan v Gils
Rooien

Vind een rooie duif altijd wel mooi maar helaas kan ik er bijna geen behouden. Nu heb ik er sinds vorig jaar wel enkele rode bij. Van Comb Rekker – Westra heb ik een rode doffer en van Jan van Gils heb ik twee jongen uit Albino x Pearl. Een rode dit is een doffer en een donkertje dat een duivin is. De Rekker komt uit de teletekst duiven Demy en Selina. De duiven van Jan komen uit de Pearl die al meerdere goede prijzen heeft gevlogen op de overnacht oa op ZLU Dax de 33e  tegen 4772 duiven. Nu dit weekend staat ze bij de ZLU als 13e gemeld op de vlucht uit Marseille. Op zaterdagmorgen draaide Jan verder om 6.22 - 6.25 en 6.27 en dat met 5 mee. Jan van harte gefeliciteerd met deze prachtige prestatie.
Op eigen hok

Donderdag zijn er 7 mee gegaan naar Chateaudun dagfond. Vrijdagavond was het weer inkorvenvoor jong en oud naar Lessines. Toch maar weer mee nadat ze twee weken geleden elkaar buiten hielden. Heb de overnacht jongen dit keer thuis gehouden. Er zijn er 24 mee en ook weer de 5 oude. Alle vluchten zijn zaterdag uitgesteld naar zondag. Hier in de loop van de morgen en middag flinke buien. In totaal is hier 15 mm regen gevallen. Wel goed voor de natuur maar wij liefhebbers hebben zaterdag liever mooi weer. Maar goed het zal vandaag mooi weer zijn. De Chateaudun duiven zijn om 7.15 gelost en die in Lessines om 7.45 uur. Gelukkig kwam er één jong alleen en deze verspeelde niet veel tijd. Daarna de 18-835 en enkele jongen en deze hielden elkaar weer buiten. Nu op 11.20 zijn er nog 3 jongen onderweg. Straks weer kijken hoe de oude komen van Chateaudun. Iedereen veel succes. Later een update hoe het verloop is geweest.

Update : Bij de jongen was de eerste vroeg met een 4e plaats in regio B2 , B en ook in de Afdeling. De oude niet vroeg door het treuzelen. Ook de tweede een doffer ging achter de jongen aan op het dak. Van Chateaudun kwamen ze in heel de club niet goed. Hier begon ik met de 3e en de 4e. Wat dit voor waarde heeft mag u zelf invullen. De uitslagen komen weer op de blog rechts bij Uitslagen 2019.


Deze week zoals het er naar uit ziet een hittegolf met temperaturen die op kunnen lopen tot mogelijk 38+ graden. Zelfs in de nacht minima van 22 tot 25 graden. Misschien allebei wel een nieuw record. Mij veel te heet. Geef daarom uw duiven indien mogelijk  regelmatig vers water , ook zelf natuurlijk veel water drinken … proost. Goede gezondheid en hou je haaks.
 

mail  addejongheukelum@hotmail.com         http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten