Translate,Home

zondag 13 oktober 2019

weekbabbel 13 - 20 oktober 2019

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                Donkere wolken boven de duivensport ?
Poll

Ieder jaar wordt er na het vliegseizoen veel gepraat van hoe is het gegaan of hoe het moet gaan. Er is nu veel gemopper als je  liefhebbers hoort. Liefhebbers zijn ontevreden hoe het er aan toegaat in onze duivensport. Een bekende site in Nederland is duivenmarktplaats en deze vraagt uw mening in de volgende Poll.
Heeft u nog vertrouwen in het NPO-bestuur met huidige voorzitter.  

Wilt u meedoen met de Poll dan kan u dit vinden aan de rechterkant van site  http://www.duivenmarktplaats.nl                        Op dit moment zondagmorgen 13 oktober  9.30 uur hebben 515 liefhebbers hun mening gegeven. Hiervan heeft  (55)  11 %  wel  vertrouwen , (439)  85 % geen vertrouwen en (21)  4 % heeft geen mening. Toch wel zorgelijk dat de achterban geen vertrouwen meer heeft zoals het er aan toe gaat. Als je dit resultaat zo ziet dan denk ik dat men een conclusie moet trekken of het zo wel door moet gaan. Zo ja , dan gaat het mis met de duivensport en is duivensport  snel Nederlands Immaterieel Erfgoed en dat zou toch zonde zijn. Zelf heb ik wat overnachtduiven in opleiding om later mogelijk op de overnacht of op de ZLU vluchten  te gaan spelen. Met het Nederlands voetbal gaat het zowel bij de dames als heren wel goed. Tenminste er wordt gewonnen al gaat het niet altijd gemakkelijk. De jongens onder de 23 jaar speelden een leuke pot en wonnen verdiend met  4 – 2 van Portugal. Mooi dat er jeugdige spelers zijn die zich al laten zien. Bij ons in de duivensport hopen we ook ieder jaar weer op een jonge belofte. Of die het als oudere gaat doen is dan weer  afwachten. Zijn er beloftes bij dan is er hoop voor de toekomst.
Op eigen hok

Dinsdag en donderdag zijn de overnachtduiven weer eens los geweest. Het is even vliegen en na een poosje mogen ze naar binnen. Zo zijn de toekomstige jaarlingen al een paar keer in hun hok naar binnen gegaan waar ze in 2020 zitten. Als ze nu even vliegen zie je de halve staarten en de gaten in de vleugels vanwege dat er meerdere pennen gelijk zijn gestoten. Dus de rui gaat goed en zo hoort het ook te zijn. De korte vlucht duiven hebben heel de week in het rennetje mogen zitten. Vandaag zondag zal het 22 graden worden maar op dit moment hier een beetje regen. Kijken of ze straks nog even los kunnen. Ze zijn voorbije week één keer in bad geweest. Verder gaat het allemaal z’n gangetje. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten