Translate,Home

zondag 29 december 2019

weekbabbel 29 december 2019 - 5 januari 2020

              Ad de JONG  -  HEUKELUM


U allen een gezond en sportief 2020 toegewenst

Het jaar 2019 is deze week alweer voorbij. We hebben dit jaar tijdens de vluchten alle weer gehad. Kou in het begin , later enkele hittegolven met een nieuw record van 40,7 graden. Ook hebben we storm gehad op een vluchtdag met zeer hoge snelheden. Helaas zijn er dit jaar nogal wat jaarlingen verspeeld , te weinig ervaring als jong ?  Ook zijn er wel jongen verspeeld. Wel raar is het dat het per liefhebber heel verschillend  is, Wat de oorzaak is kan men misschien eens uitzoeken. Wat doen de verschillende liefhebbers zelf aan bijvoorbeeld de voorbereiding van de jongen voor de vluchten. Ik denk aan in de mand zetten , voor het hok loslaten , leren drinken in de reismanden , korte africhtingen dat zijn dingen die mogelijk helpen met minder verliezen. Bij ons in de afdeling gaan al enkele jaren geen 28 maar 25 jonge duiven in de mand. Daar ligt het niet aan het heeft totaal geen effect. Alleen de portemonnee van de liefhebber wordt wat leger want de vracht is hierdoor hoger. Veel is er geschreven en gezegd over de NPO het jaar 2019. Vooruitgang is goed maar voor de vele oudere liefhebbers gaat het veel en veel te snel. De oudere liefhebbers willen zich niets laten verplichten wat men met de eerste voorstellen wilde. Verplichingen daar heb ik een hekel aan net als van je moet ….
Op eigen hok

De 20e december zijn de 12 kweekkoppels kort en de 8 koppels overnacht gekoppeld . Een dag later de 21e  december zijn de weduwnaars kort (15 koppels ) gekoppeld. Nu zondagmorgen liggen er bij de 12 kwekers kort 7 koppels ei(eren) en bij de 8 overnacht koppels 7 ei(eren) in de schaal. Bij de 15 weduwnaars kort nog geen ei maar deze zullen snel komen. De leg bij de kwekers gaat tot nu toe goed. Nu maar hopen dat ze bevrucht zijn. De overnacht vliegers zijn nog niet gekoppeld , ze zitten wel apart. Men vroeg of ik de verwarming aan had bij de duiven. Nee , de verwarmingsplaten zijn niet aan geweest in 2019. Het is nu wel koud in het hok zeker in de morgen. Als het zonnetje erbij komt is het een stuk aangenamer. Heel de maand december zijn er geen duiven los geweest. Dit komt doordat jagers op pad konden gaan en ook omdat je heel de maand al vuurwerk hoort knallen. Dan heb ik ze maar liever in het hok of in de ren zitten. Wij wensen U een goede gezondheid met veel mooie momenten in 2020 en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten