Translate,Home

zondag 23 februari 2020

weekbabbel 23 februari - 1 maart 2020

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                     Jongen van de 2e ronde kwekers
Voorjaarsbeurs

Nu het derde weekend met storm , heb er niks mee. Had het masker over de pet gedaan voordat ik die kwijt was. Van zaterdag op zondag zat er 18 mm regen in de meter. Je loopt te soppen op het gazon. Dit weekend is er carnaval en die treffen het ook niet.  Zaterdag waren er al optochten afgelast en voor zondag zijn de meeste afgelast. Vele zijn er maanden mee bezig en dan is dat heel erg jammer. Hopelijk is het komend weekend beter weer als de voorjaarsbeurs wordt gehouden. Deze beurs is niet meer weg te denken in de Nederlandse duivensport. Pieter Kos organiseert  het voor de 25e keer op 28 – 29 februari en 1 maart . Weet nog dat ik bij de 1e beurs naar de Brabant Hallen in Den Bosch ben geweest. Denk niet dat ik er veel heb gemist. Het is uitgegroeid tot denk ik de grootste duivenbeurs van Europa. Ook worden er weer duizenden jonge duiven te koop aan geboden. Misschien kan u er een toppertje op de kop tikken. Er staan ook weer vele (250) stands zoals dierenartsen , one loft races ,  hokkenbouw , kloksystemen ,  voederleveranciers , natuurprodukten en nog veel andere bezienswaardigheden. Een grote beurs om op je gemak uren door te kunnen brengen. Gaat u er naar toe alvast een fijne duivendag toegewenst.
Op eigen hok

De voorbije week zijn alle vliegduiven weer enkele keren los geweest. Er staan geregeld roofvogels in de lucht en daar worden ze scherp van zullen we maar hopen. Ze zitten nu in ieder geval alle veilig in het hok. De overnachters zijn nog niet gekoppeld. De korte vlucht duiven zijn een woensdag nadat ze waren los geweest tot het avond eten bij elkaar geweest. Zo blijven ze aan elkaar gewend. Ook zijn de oude een keer in bad geweest. Al weer een hele drukte om het allemaal te doen. De jongen mogen overdag in de ren en kunnen de omgeving voor het hok bekijken. Zitten ze in de ren en ik ga voeren dan komen ze al redelijk goed naar binnen. Het moet niet hard waaien en eerst goed luisteren voordat ze naar buiten mogen. De oudste is 14 op 15 januari uit het ei gekropen dus ze zijn deze week 6 weken oud. Wil ze dit jaar niet na 3 maanden maar eerder naar buiten laten als het goed weer is. De tweede ronde (uit 1 – 4 febr.) van de kwekers zijn ook weer super opgekomen (zie foto). De temperaturen werken natuurlijk ook wel mee , zeker als het zonnetje even schijnt. De jongen krijgen nu ook de Oregano 12 % van Schroeder en 2x per week gaat er ook Tollyamin (vitaminen) bij. Bij de jongen brand het licht van 8.00 tot 18.00 uur dit omdat het hok vrij donker is met de ren er voor waar zwart winddoek op zit. Overdag haal ik één rek met winddoek weg zodat ze nog beter naar buiten kunnen kijken. Ook het drinkgootje hangt er voor zodat ze daar ook leren drinken. Beter maar jong geleerd toch. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten