Translate,Home

zondag 1 maart 2020

weekbabbel 1 - 8 maart 2020

              Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                           Feestavond de Snelle Vogel
Druk weekend

De laatste dagen van februari is het een beetje druk geweest. Een vrijdagmorgen de jongen van de kwekers eraf gedaan en een vrijdagmiddag ben ik richting Houten geweest naar de 25e voorjaarsbeurs. Het was zoals verwacht vrijdagavond niet druk en dat was wel lekker om een praatje te maken met standhouders. Ben natuurlijk bij  jaap Koehoorn langs geweest voor oa de bekende gele druppels … super spul. Geef dit zelf in het water. Dacht dat ze gele snavels kregen maar dat valt best mee. De drinkpot zet ik in het lavet in de schuur met chloor en dan zijn ze zo weer brandschoon. Wilde weer mijn schema gaan doen van 2005 tot 2011 toen ze super kwamen. Maar ja , je probeer eens wat anders en daarom nu bij thuiskomst weer Rescovery Superior van Jaap , op maandag Superelixer 4+ van DAC , op dinsdag en woensdag Prange Suppe. En op donderdag vitaminen van DAC. Zo wil ik het dit jaar weer gaan doen , thats all. In Houten gingen om 16 uur de deuren open en voor je het wist was het 19.30 toen ik weer richting Heukelum vertrok. Heel de tijd regen en bij Zijderveld een plens bui niet normaal. Was blij dat ik weer op de bank neer plofte en naar de Voice kon kijken. Waar mij favoriet Sophia won. Zaterdag later dan anders de feestavond van de club. Dit begon ook om 16.00 uur met koffie. Er kwam een frietkraam waar 2 zussen uit Ottoland gingen bakken. Men kon vanaf 17.00 uur friet met vele verschillende snacks halen. Men kon 2 uur eten zoveel men wilde , dit viel bij de leden zeer in de smaak. Ook waren deze avond de consumpties gratis , men kon het zelf nemen. Er was een geweldige verloting waar ook verschillende sponsers prijzen voor hadden gegeven. Ook hadden Anja en Aartje geshopt voor leuke prijzen. Andre had weer voor de kampioenschapsprijzen gezorgd die weer komen van firma van Es uit Leerdam. Veel dank aan de sponsoren , Andre en de beide dames die de verloting en de natuurlijk gratis bingo’s deden. Het was weer een ouderwetse Eendracht feestavond welke ook bij de nieuwe leden in de smaak viel.
Op eigen hok

Bijna iedere dag wel regen , toch zijn ze een keer los geweest. Zoals gezegd is de tweede ronde van de kwekers zo’n beetje allemaal in het hokje gedaan waar vroeger de nonnen in zaten. Zo kunnen deze goed zelfstandig leren eten en drinken. Bij deze heb ik de “ Koffiedrinker “ gedaan om ze mak te krijgen. Doe ik de deur open dan zit ze gelijk op m’n pet. Met de oudere jongen gaat het ook prima. Nu maar hopen op rustig weer zodat ze los kunnen. Met harde wind slaan ze soms zo een eind weg en ik heb ze later toch wel weer liever terug in het hok. Het is alweer maart en voor je het weet begint het vliegseizoen weer voor de korte vlucht melkers. De overnacht liefhebbers maken zich nu nog niet zo druk zij hebben het tijdens het vliegseizoen een 6 weken heel druk. Zeker als je ook de ZLU vluchten wil spelen. Laten we hopen dat het snel mooi weer wordt zodat de duiven goed kunnen trainen voordat de eerste africhting er is. Verder is er niet zoveel te vertellen en geen nieuws is goed nieuws zullen we maar denken. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten