Translate,Home

zondag 26 juli 2020

weekbabbel 26 juli - 2 augustus 2020

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                             Als jong op de foto nu 1e Duffel tegen 468 duiven
Jaar 2020

Wat een jaar is het toch. In maart brak de corona uit vele maatregelen kwamen uit de kast om het terug te dringen . Ook mochten we niet gaan vliegen. In april en mei prachtig weer met vaak een kop windje. Toen we plots onverwachts mochten gaan trainen met de duiven sloeg het weer om met tot nu toe iedere week ZW tot ZO wind met als gevolg zeer hoge snelheden. Zo ook deze week ZW wind en daar kwam ook nog regen bij. Mijn domme duiven denken net of het hoort en gaan in Culemborg aanhalen. Dus weer veel terug uit de verkeerde richting. Komt er nu een uit de goede hoek dan is het vaak een vroege. Iets wat tegenwoordig zeldzaam is. Maar goed we mogen de duiven laten vliegen en kijken welke we voor volgend jaar willen behouden. Veel erger is de vele doden en mensen die moeten herstellen van de corona. Ook zijn er gezonde bedrijven die het niet redden. Veel werkelozen tot gevolg. Laten we met z’n allen de regels die zijn ingesteld op volgen. Zodat we corona snel onder de knie hebben.
Op eigen hok

Korte vlucht duiven :
Twaalf oude zijn een donderdagavond de mand in gegaan naar wat bleek Maxence. Twee nachten mand voor 333 km !! Ze zijn zaterdag om 7.00 uur gelost en ze kregen te maken met regen en motregen ook bij thuiskomst. Om 10.14 ging de eerste naar binnen. Ze kwamen heel traag en leken net verzopen katten. Wat op viel was dat ze en niet alleen bij mij heel erge dorst hadden. Zo heet was het ook weer niet. Ook viel me op dat er veel vlees vanaf was. Met ruim 3 uurtjes vliegen met wind mee moet dat niet kunnen. Wat de oorzaak  hiervan is zullen we wel nooit te weten komen. De eerste had de 6e in de club tegen al dat Culemborgse geweld. Ook in de afdeling was het een top notering (25e) . Johan en Thomas den Hartog behaalden 1 en 2 van Afdeling 7 . Super mannen. Vrijdag zijn 39 jongen mee naar weer Asse Zellik gegaan. Zaterdag morgen durfde men niet te lossen en is men terug gereden naar Duffel 92 km voor mij. Om 15.45 uur werden ze nog gelost. Hier kwamen de meeste jongen weer uit noordelijke richting en er waren er ook nat. De eerste arriveerde om 16.47 , de tweede één minuutje later. Ze kwamen traag ,  toen het donker was waren er nog 8 onderweg. Veel te veel van zo’n kort stukkie. Maar het weer was ook niet al te best. Toch in de club 1 en 2 tegen 468 duiven. In de regio komen ze op bescheiden plaatsen te staan. Heel de club was deze keer hartstikke laat. Wind en weer maken de duiven. Nu zondagmorgen waren er voor 7.00 uur 2 terug en voor 9.00 zijn er nog 2 gekomen. Volgende week maar weer beter op de pas tweede vlucht uit Lessines 155 km.

Overnacht duiven :

De 14 jaarlingen zijn mee naar Periqueux gegaan. Vrijdagmiddag zijn ze om 13.00 uur gelost. Omdat ze op de africhtings vluchten prima naar huis kwamen had ik goede hoop op mooie aankomsten. Joop Verweij had zijn duiven in vorm en klokte om 05.03 en 05.05 uur. Twee kei vroege duiven , proficiat. Zelf er onderdoor en dat is nog niet zo erg als ze maar goed naar huis komen. Om 13.05 kwam de eerste om 13.42 was de vierde er weer. Zaterdag nog 3 erbij dus krek de helft terug. Hopelijk komen de anderen ook nog en hebben ze er wat van geleerd. Enkele leden van onze club hebben mee gedaan aan Agen ZLU. Een klasse duif van Arie en Anja Versluis wist een topnotering te behalen. Hier zullen we wel over kunnen lezen in het Spoor. Ook Jan Kleppers had vrijdag enkele vroege duiven. Klasse prestatie van duiven en melkers , top. Komend weekend de Koningsvlucht uit Barcelona ZLU. Wie zal de winnaar zijn.  Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten