Translate,Home

zondag 5 juli 2020

weekbabbel 5 - 12 juli 2020

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                   In manden in Hank op 1,5 meter
Sporten en corona

Na het voetbal in veel landen is dit weekend de Formule 1 weer begonnen. Wel zonder publiek vanwege de corona , maar ach er is weer wat te zien. Max Verstappen heeft de laatste 2x in Oostenrijk gewonnen en zal het vandaag 3 op een rij worden ? In de duivensport zijn per 1 juli ook weer andere maatregelen van kracht. Je kan het onderhand allemaal niet meer volgen wat wel en niet kan en mag. Laten we hopen dat alles weer snel bij het oude is. Veel mensen zijn het onderhand zat en vinden het vrijheidsberoving. In zekere zin is dat ook wel zo. Nu de corona berichten niet meer zo op de voorgrond zijn komen er weer andere zaken aan de orde. Zo ook het pispaaltje , de boeren. De minister wil dat in het krachtvoer minder eiwit mag. Ik vroeger op school maar blokken om voederrantsoenen te maken wat een kalf en een koe nodig had. Nu zouden ze daar in Den Haag beter weten wat een dier nodig heeft. Ik denk dat de boeren volkomen gelijk hebben en graag hun dieren gezond willen houden. Maar ja , de boeren zijn wel vaker de klos. Zij minder zodat er meer gebouwd kan worden.
IWB

Het IWB gaf zaterdag code rood voor de Nederlandse duiven. In heel Frankrijk was het prachtig weer en in België werd het later ook beter. Alle Belgiese duiven waren gelost en de Nederlandse niet. Daar een prima verloop of dat ze aan het eind van de straat gelost waren begreep ik uit de berichten. Maar ja België is niet Nederland. De duiven die in Hank waren ingekorfd kwamen uit heel Nederland en deze kwamen prima naar huis  . niks geen code rood. Als de duiven in Frankrijk worden gelost en ze vliegen tot de Nederlandse grens dan gaan ze dat laatste stukkie ook wel door als ze op koers zijn. Maar dat weten ze bij IWB denk ik niet. Geef de lossingen maar weer over aan de LC van de afdelingen. Duiven kunnen veel meer als dat sommigen denken maak er geen mooi weer duiven van. Als het eens iets tegen zit horen ze ook naar huis te komen. Wat mij betreft en dat heb ik al meer gezegd heeft de IW B geen enkele waarde. Ieder dubbeltje dat daar aan wordt uitgegeven is er één te veel.
Droevig bericht tijdens een wielerwedstrijd. 

De 20-jarige Belgische wielrenner Niels De Vriendt is overleden. Hij deed mee aan Wortegem-Petegem, de eerste wielerwedstrijd in België sinds de coronacrisis.  
De burgemeester van Wortegem-Petegem maakte het droevige nieuws bekend. De Vriendt ging al vroeg in de wedstrijd naar de grond , vermoedelijk door een hartaanval. De hulpdiensten hebben de jonge renner nog gereanimeerd , maar dat bleek uiteindelijk tevergeefs. De wedstrijd is niet meer uitgereden.  Sep Vanmarcke  , reageerde  “ Dit moest een dag vol koers en plezier worden. Na een kwartier is dat bruut gestopt”. Bij het lezen van zo’n bericht ben je toch wel even stil. Zo een jonge sporter bruut uit het leven genomen. Heel de familie , vrienden en een ieder die hem kende gecondoleerd …. veel sterkte.

Op eigen hok

De africhting van de jongen ging voorbije week vanwege het weer niet door en is doorgeschoven naar dinsdag 7 juli. Zaterdag de 11e  is de eerste vlucht uit Duffel 93 km. Zoals het nu blijkt is het dinsdag goed weer en laten we hopen dat het uit komt. Zolang we dit jaar vliegen hebben we alleen wind mee met zeer hoge snelheden iets waar ik niet van hou. Aan het weer kan je niks doen. Toch hoop ik nog op mooie vluchten met een kop windje. Donderdag zijn er 9 mee gegaan naar Melun. Een vrijdag het hok leeg gemaakt en alles (15) mee naar Niergnies. Deze beide vluchten zijn zaterdag uitgesteld. Zelf had ik ze wel gelost zaterdag Salbris  rond 7.30 uur en Niergnies  rond 11.00 uur. De fonters zijn in Hank in de manden gegaan en deze zijn wel zaterdag om 7.30 uur gelost. Wat mij betreft 1 tot 1,5 uur te vroeg. De eerste stonden om 11.33 op de klok en 6 van de 25 in 14 minuten. Het zat hier aardig dicht met motregen en harde wind. In een uur waren er 16. Daarna kwam er geregeld één en ze zitten allemaal weer in het hok. Ze hebben hier wel weer wat van geleerd , hoop ik. Nu deze week maar eens kijken welke waar naar toe mag. Over de duiven van Melun en Niergnies is nu 9.58 uur nog niks bekend. We wachten het af. Later vandaag misschien een update en anders in de babbel van volgende week over deze vluchten. Goede gezondheid en hou je haaks.

Update uitgestelde vluchten. Het werden zoals verwacht vluchten met hoge snelheden. Alleen afdeling 5 en 7 hadden de dagfond vlucht gelost. Wij dus in Salbris 538 km. Johan en Thomas den hartog hadden de snelste met 1664 mtr per minuut. Min eerste besette de 31e plaats tegen 344 duiven in de club. Het was een vlucht met gaten tussen de aankomsten en er waren met klok afslaan om 19.30 uur nogal wat onderweg. Hier ontbraken er 3 van de 9. De vitesse vlucht was terug gekomen naar Rekkem 177 km en de snelste was voor Comb de Jong. Hun duif vloog 2199 mtr per minuut. De snelste van heel de afdeling vloog 2254 mtr per minuut ruim 135 km per uur !!  Mijn eerste deed het wat rustiger aan en haalde 2139 mtr dat was goed voor de 12e in de club tegen 433 duiven.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                         http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten