Translate,Home

zondag 16 augustus 2020

weekbabbel 16 - 23 augustus 2020

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                      Bloemen en struiken veel besproeid
Meer sporten

Gelukkig is de ergste hitte voorbij al is het met de hoge luchtvochtigheid en 28 graden nog best warm. De bloemen en de groentetuin hebben we geregeld besproeid. Het grasveld is aardig bruin maar dat komt wel weer goed als het gaat regenen wat we tot nu toe hier nog niet hebben gehad. Vanwege het vele binnen zitten kan je weer naar voetbal kijken wel zonder plubliek wat toch niet zo leuk is. Vrijdagavond op SBS 6 nog een stukje gezien van Barcelona tegen Bayer München wat 2 -  8 werd. Heb het niet verkeerd getypt , u leest het goed twee – acht. Op Foxsport zender 421  kan je dit hele jaar naar voetbal wedstrijden kijken en dat gratis. Mooi toch gratis , we blijven Hollanders. Ook kan je weer naar wielerwedstrijden kijken. Wat ging Fabio Jachobsen in Polen in de massa sprint onderuit. Wat een klap maakte hij. Zijn opa Thijs heb ik heel goed gekend hij had een benzinestation vlak bij ons toen we nog in de Herwijnse polder woonden. Op latere leeftijd was hij de vriend van een tante van mij. Fabio kan ik niet persoonlijk maar laten we hopen dat alles goed komt en hij zijn geliefde sport weer op kan pakken.
Op eigen hok

Het was deze week weer hooibouw voor melkers en allen die de werkzaamheden doen. Dinsdagavond zijn er 12 mee gegaan naar Bergerac. In de club waren er 170 ingezet. Een mooi koppelthe op de laatste overnacht vlucht van dit jaar. Doordat er mogelijk onweersbuien op vrijdag in de avond mogelijk konden zijn werd er uitgesteld naar zaterdag.  Op deze Nationale vlucht zijn de 25.628 duiven om 13.00 uur gelost. Moet een indrukwekkend gezicht zijn. Nu zondagmorgen 9.00 uur is er nog geen gemeld. Een andere keer meer over deze vlucht.
Donderdagavond zijn er in de club 120 duiven de mand in gegaan voor de laatste dagfondvlucht van dit jaar. De beestjes zijn naar Chateaudun waar ze om 7.15 uur de lucht in mochten gaan voor hun reis naar hun vertrouwde broedbak. In de club was de eerste om 13.37 uur van Comb de Jong van Kampen. Hier was de eerste om 15.22 in het hok en om 18.00 uur waren er 5 van de 7. Het werd een trage vlucht met s’avonds nog veel achter blijvers.

Op vrijdag weer naar de club om de jongen te brengen voor een vlucht uit Quivrain dat nog net in Begië ligt tegen de Fanse grens. Omdat het niet meer zo heet zou zijn als de voorbije 10 dagen heb ik alle jongen dus inclusief de latere mee gegeven. Daar ze pas om 11.30 uur los gingen was het al heel warm. Het werd toch weer 28 graden en erg drukkend weer. De eerste was er om 13.50 en had de 7e in de club tegen 484 duiven. In de afdeling 7 werd het de 36e tegen 10.042 duiven. Van de 33 die al meer mee waren geweest ontbraken er zaterdagavond nog 5. Van de 27 die voor het eerst mee gingen wisten er zaterdag 18 het hok te bereiken. Er waren zaterdagavond nog heel wat jongen onderweg. Zondag om 8.45 uur was er 1 ouder jong en 1 latere gekomen. De rest van de dag kijken of er nog meer komen en gelijk de Bergerac duiven verwelkomen. Tenminste als ze komen want zij hebben gister zware buien gehad. Er komt denk ik veel geluk bij kijken. Komen ze wel of niet in zo’n bui terecht. We wachten het af. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten