Translate,Home

zondag 9 augustus 2020

weekbabbel 9 - 16 augustus 2020

                Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                    Gerrit 7e en Corne 4e Afdeling 7 Bergerac
Hittegolf

Vorige week schreef ik al dat er volgens de verwachting een hitte golf kon komen. Nou we zitten er nu midden in. Had het weer goed in de gaten gehouden begin voorbije week. Dinsdag mocht je inkorven voor Dax en ik had er 5 opgegeven. Maar vanwege dat er temperaturen tot wel 37 graden konden komen met een oostelijke windje heb ik gemeend om geen duiven mee te geven en heb ze afgemeld. Ik ben in opbouw voor de overnacht en vond het niet verantwoord voor de duiven. Zei dinsdag ook dat er dit weekend van mij geen duiven mee gaan op de vluchten. Er zijn “ liefhebbers ” die het mooie vluchten vinden , heet met een oosten wind. Het is nu wel een beetje te heet. Enkele afdelingen vonden het nodig om op vrijdag een vlucht van 250 km te vliegen.  Het was toen ook heet en het ging niet zo best. In afdeling 10 staat het concours bijna 3,5 uur open en dat met oude duiven. De meeste zullen nog wel gekomen zijn maar dit wil ik mijn duiven niet aan doen. Zo met de jongen dan is het niet te over zien. De afdelingen die eerder deze week de vluchten aflasten daar heb ik respect voor. Als er weg blijven dan vinden enkele schreeuwers dat ze weer verkeerd zijn gelost. Met goed weer blijven er tegenwoordig al duiven achter. Hoeveel zouden er van Barcelona terug zijn ? Ik wil niet zeggen dat ik gelijk heb maar zoals men op de reclame zeg  “ Gebruik je gezonde boeren verstand “.
Op eigen hok

Het tweede weekend van augustus hier dus geen duiven mee naar de vluchten. Had alleen Dax ( Bergerac ) geweest. De oude en jongen vluchten van zaterdag en zondag zijn als nog door de NPO verboden. Een prima besluit wat mij betreft. Al zullen sommigen het daar niet mee eens zijn. Wat het weer betreft zullen we vanaf zondag tot en met woensdag 30 – 36 graden hebben. Donderdag 32 graden en daarna op vrijdag en zaterdag op heel de vlieglijn 26 graden met een ZW windje kracht 3. Dit volgens de verwachting , voor mens en dier heel wat beter dan op dit moment. Op 14 en 15 augustus staan dus 3 vluchten gepland. De 14e is de beurt aan de overnachtduiven uit Bergerac. Een dag later dagfond voor de oude uit Chateaudun en volgens schema gaan de jongen naar Niergnies. Denk dat de jongen wel dichterbij zullen komen. De vluchten met de oude zijn met dit korte seizoen klaar. We kunnen nog verder gaan met de jongen en de natour. In de club waren voor Dax ( Bergerac) maar 39 duiven gezet. Zaterdagavond waren er 8 in hun vertrouwde omgeving terug. Er waren 2 kei vroege duiven in de club. In de Afdeling 7 staat Corne Keijnemans 4e en Gerrit Krijgsman als 7e vermeld. Beide dus een teletekst vermelding ,TOP mannen. Zaterdag waren er in de club 8 gearriveerd. Hou het hoofd koel en u allen een goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                                http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten