Translate,Home

zondag 5 augustus 2012

weekbabbel 5 - 12 aug 2012


Vakantie

Voor veel duivenmelkers is vakantietijd / duiventijd. Er zijn veel oudere liefhebbers , mochten die met vakantie gaan dan meestal  na het vliegseizoen. Is ook aanzienlijk goedkoper dan in het hoog seizoen. Kan je het verschil bewaren voor de duiven voor het komend seizoen. Door de mis oogsten van maïs , rijst enz. in heel de wereld zal het duivenvoer wel duurder worden de komende tijd. Heb je een gezin dan is het heel wat moeilijker en zal je het mocht je op vakantie gaan het af moeten stemmen op de schoolvakanties. Toch wil je graag met de vluchten meedoen , ook wil je met je gezin op vakantie. Als je het zo kan regelen dat een ander je duiven komt verzorgen en de duiven inkorf dan is dat natuurlijk heel fijn. Is zo iemand een niet duivenliefhebber en hij / zij vliegt dan ook nog vroeg als u er niet bent. Dan is zo iemand misschien verkocht en komt hij / zij in de toekomst toe treden tot het duivenmelkers gilde , zou wel mooi zijn natuurlijk.

Op eigen hok

Deze week voor mij alleen een jonge duiven vlucht uit de Franse plaats Niergnies 228 km.
Nadat er vrijdagavond 30 waren ingekorfd zijn ze zaterdagmorgen al om 7.45 uur gelost. Toen we nog geen duif hadden gezien vlogen er twee rond en maar klapperen. Wel de eerste 2 plaatsen verspeeld in de club , nu beginnend met 4 en 5. Vooral de kruisingen met een doffer van Henk Simonsz maakten vandaag de dienst uit. Zitten mooie duiven tussen die mogelijk een aanwinst zijn voor het vlieghok van volgend jaar. In de regio was het weer drama alle vroege duiven zitten net als alle jonge duiven vluchten weer aan de nw kant van de regio. Had ik in regio 4 gezeten dan zou het een beste uitslag zijn geweest , nu prut. De duiven zullen wel zuidoosten wind hebben gehad omdat ook in de andere regio’s het noordwesten alles weg draait. Hopelijk krijgen we nog eens kopwind zodat je de jongen daar op kan testen. Vluchten met een snelheid van tegen of boven de 100 km per uur zijn niet zo mijn vluchten. Al is de uitslag precies het zelfde dan liever een kop windje , maar ja aan het weer kunnen we niets doen.

Van vorige week zijn er nog steeds 4 onderweg. Hoorde bij het aanvoeren van de duiven dat er bij de meesten nog moesten komen. Nu van Niergnies is zo te horen , tenminste in de club alles weer terug. Volgende week één vlucht  , de jongen gaan volgens het programma naar Laon 272 km.

Zaterdagavond rond 20.30 uur viel er een witpen op de klep. Het zou Shaki toch niet zijn. En ja wel het was Shaki 10-351 die van 30 juni Sens nog niet terug was. Hij heeft al 2x teletekst gestaan dus wel blij dat die weer boven water is. Wel apart gezet en zaterdagavond lekker laten eten en drinken , in het water wat druivensuiker gedaan. Zondagmorgen een geel pil gegeven , je weet nooit waar die heeft gezeten. Hij blijft nu nog enkele dagen apart voor die weer in zijn broedbak mag.

Er was deze week wel een ochtend lossing vanuit Bergerac 848 km. Wat ik zo zag op internet is het een snelle vlucht geworden , de prijzen zullen snel verdiend zijn. Het lijkt me dat de dagfond duiven de overhand zullen hebben op de uitslag. Hier in de Afdeling net 1600 duiven dat heb je als je alles gaat versnipperen. Ik zou de 3 ochtenlossingen die er nu staan in 2012 volgend jaar niet meer vervliegen. En dan wat mij betreft  6 dagfond vluchten waarvan de laatste twee verder zijn als die nu op het vliegprogramma staan. Dan hebben de duiven een mooie opbouw wat kilometers betreft , dan de laatste twee voor hier 750 / 850 km , zou wel mooi zijn.

Als er dan ook  met de jongen eens fatsoenlijke vluchten worden gehouden en niet al die rondjes om de kerk zoals men hier in de club weleens zegt. Dit jaar voor hier in Afdeling 7 maar twee vluchten boven de 300 km. Dan denk ik wat een programma , jonge duiven moeten kilometers maken. Op de korte vluchten zoals we ze nu hebben zien we dat de wind bepalend is waar de duiven vallen. Is de afstand 200 km verder dan denk ik dat het veel minder het geval zal zijn , maar ach , ik ben maar een tobber uit Heukelum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten