Translate,Home

zondag 12 augustus 2012

Weekbabbel 12 - 19 augutus 2012


Topsport in Londen

Wat heeft Nederland toch veel topsporters , heeft u ook zo van de Olympische spelen genoten. Nou ik wel in ieder geval , prachtige sport heb ik gezien. Er zijn 20 medailles behaald door ons kleine kikkerlandje. De mooiste vond ik die van Epke Zonderland , wat een prestatie om drie moeilijke elementen achter elkaar te doen. Ik kreeg er koude rillingen van , hoe is het mogelijk dat iemand dat kan. Voor mij is Epke al de sportman van het jaar 2012. Niet dat andere sporters minder zijn maar je heb toch een favoriet. Dat is met de vluchten toch ook , op alle vluchten is een 1e prijswinnaar , toch is Barcelona meer aansprekend dan Nanteuil of  Strombeek. Op tv hebben ze het aldoor over Bolt , nou dat hoeft voor mij niet , is gewoon 100 meter hardlopen. Wat Epke gedaan heeft is wel heel wat meer , dat is van ongekende hoogte , super. Bij deze de 20 medaille winnaars welke kleur dan ook van harte gefeliciteerd met de top prestatie die is geleverd.

Op eigen hok

Woensdag 8 augustus was er een africhting vanuit Meer ongeveer 45 km. Ze werden gelost vanaf 7.40 uur waarom erbij stond vanaf , ik zou het niet weten. Als ze om 7.50 zijn gelost dan zijn ze onderhand lopend gekomen. Of ze bleven op de losplaats hangen. Over zo’n stukkie meer dan 40 minuten over doen is wel heel erg lang. Had de nonnen mee en enkele jongen die terug waren gekomen . ook jongen die ruien , deze wil ik in gang houden als ze dan over een paar weken weer glad zijn kunnen ze misschien weer met de jongen mee. In ieder geval zijn ze allemaal weer op het hok terug gekeerd. Dinsdag 14 augustus is er nog een africhting en dan zaterdag de 18e de eerste van vijf natour vluchten.

Vrijdagavond zijn er 30 jongen meegegaan voor een vlucht vanuit Laon 269 km. Met de oosten wind is het westen  weer in het voordeel. Nadat ze om 8.15 waren gelost  kwam de eerste ondanks de oosten wind uit het oosten. Het was een duivinnetje die om 11.54.44 over de antenne naar  binnen liep. Dan is het hier wachten geblazen , bijna 15 minuten na de eerste kwamen er drie gelijk , hoe is het mogelijk. Het duivinnetje had de eerste in de club en de 26e in de regio tegen 2615 duiven. Maar verder is het drama dat zult u begrijpen. In de club nog 11 van de 30 in de uitslag dus dat gaat nog wel. Maar een gat van bijna 15 minuten dat is veel te veel. De eerste getekende 12-502 had in de club nog prijs , ze kwam terug met bijna geen staart meer dus voor haar zal het einde seizoen zijn. Hoorde dat er zaterdag nog veel onderweg waren hier nog drie zondagmorgen zijn er twee gekomen. Zondagmiddag de duiven eens goed bekeken de kelen waren mooi. Nu is het zo dat de jongen ondanks dat ze tot de langste dag zijn verduisterd in de rui vallen. Heb er al bij die op twee pennen staan , ook zijn er bij die gooien aan beide kanten 2 pennen gelijk en als er dan ook nog één half aangegroeid is dan is het gat te groot om er een prestatie te verwachten. Als je goed wil vliegen met de jongen moeten ze zo glad als een aal zijn een uitzondering daar gelaten. Heb ze nu voor het eerst dit jaar in het oog een druppel gedaan (herba) en die was in een mun van tijd weg. Nu hoorde ik dat je de oren van de duif met 2 vingers dicht moest houden en als ze dan met de bek open gaan dan zit het niet goed met de luchtwegen (koppen). Heb het geprobeerd maar er was er geen die de bek open deed , zal morgenavond met inkorven voor de africhting eens vragen of ik het goed gedaan heb. In het hok van de jongen had ik bonenstro en dat hebben we er uitgehaald , dus dat wordt weer krabben. Toen we de jongen weer in het hok hadden gedaan heb ik een rookblokje aangestoken. Ja , je wil toch wat als het niet gaat met de jongen. De laatste 2 jaar eerste en tweede van heel de Afdeling 7 met de jongen en nu is het drama. De jongen komen uit veel dezelfde koppels als de jaren hiervoor dus daaraan zou het niet kunnen liggen. Voor aanstaande week is het Nanteuil dit is op donderdag inkorven daar ben ik niet zo blij mee zeker nu bij de jongen de veren los gaan zitten in verband met de rui. Donderdagavond maar eens kijken hoeveel er mee kunnen , die niet mee gaan kunnen vrijdagavond eventueel mee op de natour , dit om ze in de running te houden en ze toch wat kilometers te laten maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten