Translate,Home

zondag 10 februari 2013

weekbabbel 10 - 17 februari 2013

 

Fondclub feest
 
Zaterdagmiddag/avond werd de feestavond van de Fondclub Utrecht in het dorpshuis van Asperen gehouden. Het bestuur bestaande uit Jos de Ridder , Michel de Groot en Paul vd Berg sr hadden het weer voortreffelijk voor elkaar. Er stond een schat aan gratis prijzen. Ook mooie prijzen die tegen inleg zijn vervlogen. Generaal Kampioen < over alle vluchten > is geworden Orne Hardeman uit Breukelen. Super Generaal < dit over de overnacht en de ZLU vluchten > werd Comb. v d Berg uit Utrecht. Beide Kampioenen van Harte Gefeliciteerd met dit behaalde succes. Na verschillende uitreikingen was er een super heerlijk koud en / of warmbuffet. Onderweg hier naar toe hoor je in gesprekjes soms enkele geheimen maar dat zal ik hier niet door gaan vertellen want geheim is geheim. Eén van de kleindochters kwam onlangs naar me toe , opa ik heb een geheim , nou zei ik dan moet je dat niet doorvertellen. Ze kon het niet voor zich houden en opa mocht het geheim wel weten. Ik zei nu niet meer doorvertellen hoor. Toen even later oma binnen kwam moest die ook het geheim horen , ach dat heb je met die kleine gasten. Heb gisterenavond belooft om de geheimen die ik heb gehoord niet in de weekbabbel te zetten ...  haha. Er was ook heerlijk ijs waar gretig gebruik van werd gemaakt. Het was weer een zeer geslaagde avond en hulde aan het bestuur van Fondclub Utrecht.
Hoorde dat er nog enkel ringen voor de ringenrace van Regio 4 Afdeling 7 zijn. Dus heeft u zin om mee te doen grijp uw kans en bestel enkele ringen , dit kan bij Maurice vd Kruk Tiel. Voor de prijs van € 20,00 per ring hoef u het niet te laten. Had zelf vorig jaar meegedaan en beide die ze hadden gekocht waren zeer tevreden , bij alle twee zijn ze naar het kweekhok gegaan. Nu maar hopen dat ze er veel bruikbare jongen uit kunnen kweken.
 
Carnaval
 
Voor veel plaatsen is het weer carnaval , veel mooie optochten en alleen daarom jammer dat het zo koud is. Enkele jaren geleden in Oosterhout naar de optocht wezen kijken toen was het ook heel koud. Wel een prachtige optocht waar men heel veel werk van heeft gemaakt. We hebben er toen wel van genoten. Nu komt op tv gelderland ook wel een optocht , dus blijven we lekker binnen om dit te bekijken. Voor de echte winterkwekers is de kweek onder goede omstandigheden gebeurd. Nu de piepers op de klep zouden kunnen is het wel erg koud en geregeld een sneeuwbuitje. Mochten ze dan van het dak weg schrikken en ze komen in een sneeuwbui terecht dan ben je blij als ze later weer in het hok zitten. Hierom ben ik toch wel blij dat ik nu nog geen jongen heb die naar buiten kunnen. Vanwege de roofvogels is het nu ook nog een probleem en ik kweek ze net als u liever niet voor de roofvogels. Je heb veel werk met de kweek en we hopen altijd weer dat er wat bruikbare duiven bij zitten. Zoals men vroeger met een reportage eindigde in de duivenkrant “ Een goeie is een droom ” Laten we hopen dat voor ons allemaal dit jaar onze droom uitkomt en dat we kunnen zeggen dat we een goeie onder de pannen hebben.

Op eigen hok
 
De eerste jongen zijn geringd , die er liggen groeien goed. Het is niet zo heel koud en overdag is de zon geregeld aanwezig om het hok wat op te warmen. Je kan het dan gelijk merken als je het hok in stapt. Er zijn weer enkele doffers flink aan het vechten geweest , een jonge duivin zat in de verkeerde bak en haar doffer er achteraan en dan is het vechten geblazen. Neusdoppen kapot en een en al bloed , het zal wel enige tijd duren voordat de neusdoppen weer mooi wit zijn. Als ze zo aan het vechten blijven dan maar kijken als er eieren liggen welke naar de voedsterkoppels gaan en ze maar van elkaar doen. Bewaren ze hun energie maar voor de vluchten.
 
Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl
U kan de weekbabbel en andere zaken bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten