Translate,Home

zondag 8 december 2013

weekbabbel 8 - 15 december 2013

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                         De brief van de Sint aan het lezen.

Sint weer geweest

De Sint is weer geweest en de Pieten hadden een brief in de bus gedaan met een gedicht. Vanwege de storm hadden ze de kadotjes eerder gebracht en ergens verstopt. Eerst het gedicht voor lezen en toen snel gaan zoeken. Toch wel weer fijn dat het achter de rug is dan kunnen ze misschien weer beter slapen het is altijd een heel erg spannende tijd dit Sinterklaas gebeuren. Als ze lief zijn dit jaar dan komen de Sint en pieten volgend jaar wel weer aan. Maar dat duurt nog weer een klein jaartje.

Kweekboxen

Kreeg een vraag hoe groot is een box. De meeste zijn 1,22 x 0,61 dus de grote van een triplex plaatje wat je bij Gamma of Karwei kan kopen. Ook een vraag over de foto van het koppel in de kweekbox. Heb je ze al op jongen zitten !! Nee , ze komen nu op eieren , dit was nog een foto van vorig jaar. Maar voor je het weet zijn de eieren weer uit. Want wat gaat de tijd toch hard , nog enkele weken en dit jaar is weer voorbij. We zitten nu midden in het verkoop seizoen. Ik weet niet hoeveel verkoop sites er zijn , het zijn er in ieder geval heel veel. Als ik zo bekijk zijn de prijzen die geboden worden heel wat lager dan vorig jaar. Veel liefhebbers verkopen “ totaal “  min ….  Veel liefhebbers die volgend jaar blijven vliegen hebben ze nu waarschijnlijk op eieren zitten. De voorbereiding voor het seizoen 2014 is alweer begonnen. Wel een mooie tijd dat kweken , wel een heel werk om het hok schoon te houden. Zeker als ze net van het nest komen en er een plakkaat neerleggen. Het voordeel is dat als je nu kweekt er wat meer tijd over is om over 2 maanden naar de Olympische spelen te kijken. Tenminste als je van deze sporten hou. Vind zelf de wintersporten wel mooi om naar te kijken ….. op de bank bij de warme kachel. We hadden vroeger voor de boerderij een grote vliet ( wetering ) liggen waar de jeugd graag op ging schaatsen. En Ad ook mee maar ik had gauw last van koude voeten en was altijd als eerste van het ijs. Vroeger met de jeugd eens mee geweest om een stuk op de Linge te schaatsen. Als ik er nog aan denk dan heb ik gelijk weer ijs koude voeten … brrr.  

Op eigen hok

Ze zijn deze week weer in het hok gebleven , zo buiten in de kou is het ook niet zo lekker. Wil de weduwnaars vanaf 15 december een week bij lichten voordat ze worden gekoppeld. Hopelijk is het dan niet te koud anders wacht ik misschien nog even met koppelen. Je weet niet hoe de winter dit jaar weer zal verlopen , ik denk dat we eind dit jaar weleens wintersweer kunnen krijgen. Waarom denk ik dat , zag deze week dat in Amerika een koude golf is en dan krijgen wij daar meestal over een week of drie een staartje van mee. Zaterdag kwamen Mirjam , Moniek en Dennie logeren en hebben opa weer goed  geholpen om de duiven te voeren. Dit doen ze altijd heel graag als ze hier zijn. Mirjam moet op school een spreekbeurt houden. En u mag één keer raden waar het over gaat …. natuurlijk over duiven. Ze had thuis een mail verstuurd naar de NPO of ze wat hadden voor haar spreekbeurt. Ze belde me gelijk op dat ze een heel groot pakket had gekregen van de NPO. Voor alle klasgenoten een kleurplaat en een mooi boekje. Ook voor haar zelf een spellen doos , NPO balpen nog een mooi boekje en een cd tje. Wat was ze er blij mee NPO heel hartelijk dank hiervoor.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten