Translate,Home

zondag 7 september 2014

weekbabbel 7 - 14 september 2014

                Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                 Foto hok 10.00 uur 7 september 2014 mooi weer

Geduld hebben.

Lange weekenden voor de duivenmelkers. Begin van de week zag het er veel belovend uit met een kopwindje. Maar het viel heel wat anders uit. Zaterdag heel de dag , hier tenminste zwaar bewolkt en nevelig. Heb overdag op de A15 en op de Betuwe route niks zien gaan. Dit is hemelsbreed 1800 meter van ons huis , dus heel de dag niet te best. Het was veel minder dan vorige week , gelukkig hebben ze beide vluchten van onze afdeling 7 uitgesteld naar zondag. Prima gedaan om dit te doen , niet zo leuk voor de gezinnen maar het kon niet anders. De jongen zitten nu net als vorige week 3 nachten in de mand. Geeft niks mits ze goed eten en regelmatig vers water krijgen. Ze hebben van deze overnachtingen denk ik zo veel geleerd. Nu ik dit type zondagmorgen om 9.30 uur is hier de zon al een poosje present en het is heel veel beter dan gisteren. Kan het verkeer op de A15 weer zien gaan dus zou zeggen nog even geduld en dan kunnen ze vandaag wel gelost worden. De duiven die gisteren zijn gelost zijn op veel plaatsen traag naar huis gekomen. Gelukkig vandaag goed weer zodat het hok snel weer vol zit. Laten we hopen dat de duiven die vandaag gelost worden er een mooie vlucht van maken. We hopen allemaal op een vroege maar er kan er maar één de eerste zijn. En wie het ook is feliciteer de eigenaar het komt de sfeer in de club ten goede.

Op eigen hok

Donderdagavond zijn 20 jongen mee gegaan naat Pt St Maxence 333 km. Zaterdagmorgen hier nog geen 100 meter zicht en heel de dag niet goed. Dus net als vorige week weer 3 nachten mand. Het is me het seizoen wel. In Maxence al enkele dagen mist en daarom zijn ze terug naar st Quentin 256 km hopelijk is het daar goed om te lossen , we wachten het af.
Vrijdagavond zijn 9 oude en 1 jonge voor de punten mee gegaan. De rest van de jongen en een stel laten ( voor de eerste keer mee ) zijn mee als vrachtduif of hoe je het ook mag noemen. Ze hebben gelijk een vuurdoop met 2 nachten mand. We zullen zien hoe het afloopt.

Update :  Zondagmorgen hier aanzienlijk beter weer. Zuidelijker moest het eerst nog wat beter zicht worden maar dat ging te traag en daarom op beide plaatsen wat dichterbij. Om 12.00 klonk op beide plaatsen het startschot. De eerste die kwam was van Lessines , hij schrok van de maaier van de buren en schoot over het hok heen en bleef enkele minuten draaien voor die het hok in dook. Hij stond in B2 toch nog op de 31e plaats tegen 2071 duiven , in B totaal werd het de 62e tegen 4623 mede strijders. De tweede bleef wel 5 minuten vliegen en kwam met nummer drie toch maar naar beneden. Van de 27 late waren er s’avonds 16 terug , maandagmorgen 4 erbij en in de avond stond de teller op 22. Valt niet tegen zo de eerste keer mee met een gehele afdelingslossing.

Er vloog zo’n late rond toen de eerste van de jonge duiven vlucht eraan kwam. Kost weer enkele minuten eer ze beiden naar beneden kwamen. Ze zat nu om 15.18.17 in de klok , dit was de 8e in de club , in B2 32e tegen 1978 duiven en in B totaal de 43e tegen 3167 jonge duiven. De eerste 6 kwamen aardig goed en toen toch wel gaten. De latere kwamen net als praktisch alle duiven uit de verkeerde richting. Er zijn deze week nog 2 mooie doffertjes nog onderweg.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten